Ισόβια σε Ιταλό ποδοσφαιριστή που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την πρώην σύντροφό του (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ισόβια σε Ιταλό ποδοσφαιριστή που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την πρώην σύντροφό του (vid)
Ο Τζιοβάνι Παντοβάνι είχε σοκάρει την ιταλική κοινωνία όταν τον Αύγουστο του 2022 είχε δολοφονήσει την Αλεσάντρα Ματεούτσι.

Με ισόβια κάθειρξη τιμώρησε το δικαστήριο της Ιταλίας τον 28χρονο Τζιοβάνι Παντοβάνι, ο οποίος τον Αύγουστο του 2022 ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 56χρονη πρώην σύντροφό του Αλεσάντρα Ματεούτσι, που εκείνη τη στιγμή μιλούσε στο τηλέφωνο με την αδελφή της.

Ο κεντρικός αμυντικός της Σανκαταλτέζε είχε στήσει καρτέρι στην πρώην σύντροφό του έξω από το από το σπίτι της και όταν την είδε άρχισε να την χτυπάει με μανία με σφυρί και μπουνιές. Στη συνέχεια χτύπησε την άτυχη γυναίκα με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, καθώς κι ένα παγάκι.

Η αδελφή της Αλεσάντρα περιέγραψε μετά το έγκλημα σε ραδιοφωνικό σταθμό τις τρομακτικές στιγμές που έζησε ακούγοντας στο τηλέφωνο την αδελφή της να δέχεται επίθεση: «Βγήκε από το αυτοκίνητό της και άρχισε να ουρλιάζει: "Όχι Τζιοβάνι, όχι, σε ικετεύω, βοήθεια". Κάλεσα αμέσως την αστυνομία, η οποία έφτασε σε λίγη ώρα».

Η Αλεσάντρα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο, όμως αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Ιανουάριο του 2022 έπειτα από έναν καυγά και έκτοτε ο 28χρονος ποδοσφαιριστής απειλούσε την 56χρονη, μέχρι που εκείνη τον κατήγγειλε στην αστυνομία για παρενόχληση. Κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν σταμάτησε τον δράστη.

Ο δικαστής Ντομένικο Πασκιαρέλο που ανακοίνωσε την Δευτέρα (12/2) την ποινή του Παντοβάνι σε δικαστήριο της Μπολόνια επισήμανε ότι η συστηματική παρενόχληση του θύματος καθώς και ο προμελετημένος χαρακτήρας της επίθεσης, ήταν επιβαρυντικοί παράγοντες.