Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία Avgi: «Οι αστοχίες δεν μπορούν να αποφευχθούν, δεν μπορεί ο κλάδος μας να γίνεται σάκος του box»

Επιμέλεια: Newsroom
Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία Avgi: «Οι αστοχίες δεν μπορούν να αποφευχθούν, δεν μπορεί ο κλάδος μας να γίνεται σάκος του box»
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια για την πρόγνωση της κακοκαιρίας και την κριτική που δέχονται οι συνάδελφοι του.

Την ώρα που η κακοκαιρία Avgi βρίσκεται στην κορύφωσή της, πολλά είναι τα σχόλια σχετικά με τις ανακριβείς προβλέψεις των μετεωρολόγων που είχαν μιλήσει για χιόνια και σε περιοχές της Αττικής, χωρίς ωστόσο -μέχρι στιγμής- αυτές οι προγνώσεις να έχουν επαληθευτεί.

Με αφορμή τα «πυρά» που δέχονται οι συνάδερφοί του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε μία σχετική ανάρτηση θέλοντας να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και προπάντων να υπερασπιστεί τον κλάδο του.

Μετά την ανάρτηση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρυσάκη που έγραψε «είχαμε προειδοποιήσει για τους παράγοντες που δεν βοηθάνε να δει χιόνια η Αττική χαμηλά και γενικευμένα τόσο μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό όσο και μέσα από τις αναρτήσεις μας», ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε τη δική του τοποθέτηση μέσω Facebook.

«Οι αστοχίες δεν μπορεί να αποφευχθούν. Δεν μπορεί ο κλάδος μας να γίνεται σάκος του box κάθε φορά που δεν το έστρωσε 200 μέτρα πιο κάτω που χιόνισε κιόλας ( τόσα ήταν στην Αττική). Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο και να τον κοιτάμε στα μάτια.Αντί να αναλωνόμαστε για το ποιος έπεσε πιο πολύ μέσα, πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την πολιτεία περισσότερα μέσα για να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ.Τσατραφύλλιας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καλημέρα!Συνάδελφοι βγείτε μπροστά και εξηγείστε στο κόσμο ότι στα πλαίσια της αριθμητικής πρόγνωσης οι αστοχίες δεν μπορεί να αποφευχθούν.Δεν μπορεί ο κλάδος μας να γίνεται σάκος του box κάθε φορά που δεν το έστρωσε 200 μέτρα πιο κάτω που χιόνισε κιόλας ( τόσα ήταν στην Αττική).Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο και να τον κοιτάμε στα μάτια.Αντί να αναλωνόμαστε για το ποιος έπεσε πιο πολύ μέσα, πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την πολιτεία περισσότερα μέσα για να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Ενημερώστε τον κόσμο για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε επίγειους σταθμούς και μετεωρολογικά ραντάρ.Ενημερώστε τον κόσμο ότι δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων,των δρόμων και των καταστημάτων. Μιλήστε με την αλήθεια σας. Σε όλο τον κόσμο η επιστήμη της Μετεωρολογίας καλείται να δαμάσει το χάος!Το ζητούμενο είναι να γίνονται αστοχίες για κάτι που δεν ήρθε και όχι για κάτι που ήρθε και μιας έπιασε απροετοίμαστους. Σε ένα περιβάλλον που τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά μόνο η συνεργασία, η αλήθεια, η εκπαίδευση και τα κατάλληλα μέσα θα θωρακίσουν περισσότερο την κοινωνία μας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας».