Η κυβέρνηση της Αγγλίας ψάχνει για αστροναύτη: Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάποιος για να προσληφθεί

Επιμέλεια: Newsroom
Η κυβέρνηση της Αγγλίας ψάχνει για αστροναύτη: Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάποιος για να προσληφθεί
Viral έχει γίνει η αγγελία εργασίας που δημοσίευσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς αναζητά αστροναύτη.

Σε μια περίεργη τροπή των γεγονότων, η περιγραφή της θέσης εργασίας ενός αστροναύτη από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τράβηξε την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου.

Για πολλούς, το παιδικό όνειρο να γίνουν αστροναύτες, που συχνά συμβολίζεται από τις αποκριάτικες στολές και τη γοητεία του διαστήματος, παραμένει μια ιδιόρρυθμη φαντασίωση. Ωστόσο, για όσους εξακολουθούν να τρέφουν αυτή τη φιλοδοξία, οι συμβουλές καριέρας της Αγγλικής κυβέρνησης παρέχουν μια εκπληκτικά εμπεριστατωμένη ματιά στο τι χρειάζεται για να ακολουθήσει κανείς μια καριέρα στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Η περιγραφή του επαγγέλματος ξεκινά με έναν απλό ορισμό, αναφέροντας ότι οι αστροναύτες είναι υπεύθυνοι για την πτήση διαστημοπλοίων και τη διεξαγωγή πειραμάτων στο διάστημα. Ο αρχικός μισθός των 50.000 ευρώ είναι οριακά υψηλότερος από τον μέσο μισθό του Ηνωμένου Βασιλείου, για έναν ρόλο που περιλαμβάνει τόσο υψηλά διακυβεύματα και εξειδικευμένες δεξιότητες.

Οι απαιτήσεις της εργασίας ξεπερνούν τη συνήθη ρουτίνα, απαιτώντας από τους δυνητικούς αστροναύτες να είναι ανοιχτοί στο να εργάζονται απογεύματα, Σαββατοκύριακα και αργίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση περιλαμβάνει τυπική εβδομαδιαία εργασία 39-41 ωρών και, όπως είναι αναμενόμενο, μπορεί να απαιτεί χρόνο εκτός σπιτιού - αρκετά μακριά, μάλιστα.

Για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για εκπαίδευση αστροναυτών σε οργανισμούς κύρους όπως το Ευρωπαϊκό Σώμα Αστροναυτών ή η NASA, υπάρχουν συγκεκριμένες ηλικιακές απαιτήσεις, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ 27 και 37 ετών. Οι γλωσσικές δεξιότητες είναι επίσης ζωτικής σημασίας, με την ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα να είναι απαραίτητη και τη βασική κατανόηση της ρωσικής γλώσσας να πλεονεκτεί ιδιαίτερα, δεδομένης της συνήθους χρήσης της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι υποψήφιοι αστροναύτες θα πρέπει ιδανικά να έχουν σημαντική εμπειρία στις πτήσεις, με τουλάχιστον 1.000 ώρες ως πιλότοι. Τα ακαδημαϊκά προσόντα είναι, φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση. Ένα σχετικό πτυχίο σε τομείς όπως η βιολογία, η χημεία, η φυσική, η μηχανική, η ιατρική, η αεροναυπηγική ή τα μαθηματικά είναι απαραίτητο για να εξεταστεί κάποιος για αυτή την εξαιρετική επαγγελματική πορεία.