Δημοσκόπηση Marc: Η άποψη των Ελλήνων για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δημοσκόπηση Marc: Η άποψη των Ελλήνων για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία (vid)
Ευρύ προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να παγιώνεται στη δεύτερη θέση.

Υπέρ της νομιμοποίησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά κατά της τεκνοθεσίας τάσσονται οι περισσότεροι σε δημοσκόπηση της Marc.

Συγκεκριμένα, το 40,8% δηλώνει ότι συμφωνεί με τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Το 17% μάλλον συμφωνεί με αυτή την εξέλιξη, ενώ το 34% δηλώνει ότι διαφωνεί και το 5,8% πως μάλλον διαφωνεί.

Σε ό,τι φορά την εικόνα ανάμεσα στους ψηφοφόρους των κομμάτων, το υψηλότερο ποσοστό υπέρ της νομιμοποίησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών καταγράφεται στον ΣΥΡΙΖΑ (75,1%). Ακολουθεί το ΚΚΕ (72,9%), το ΠΑΣΟΚ (64,5%) και η Νέα Δημοκρατία (53,1%).

Οι απαντήσεις για την τεκνοθεσία και την παρένθετη μητρότητα

Στο ερώτημα για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, το 55,2% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση τάσσονται κατά. Το 28% είναι υπέρ, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ενώ άλλο ένα 13% είναι υπέρ δίχως περιορισμούς και εξαιρέσεις.

Το 80,8% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνουν ότι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα. Σε ό,τι αφορά στην απόκτηση παιδιού με παρένθετη μητέρα, το 61,1% διαφωνούν και το 9,1% μάλλον διαφωνούν. Στον αντίποδα το 14,6% συμφωνούν και το 12% μάλλον συμφωνούν.

Προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ

Στην ίδια δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 33,7% και το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 12,7%. Τρίτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (10%), μπροστά από το ΚΚΕ (8%).

Σε ό,τι αφορά στην επιστολική ψήφο, το 57,3% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνουν ότι συμφωνούν και το 16,9% μάλλον συμφωνούν. Αντίθετη άποψη εκφράζει το 21,2% (16,1% διαφωνούν, 5,1% μάλλον διαφωνούν).

Τέλος, αναφορικά με τα ζητήματα που θέλουν οι πολίτες να δώσει η προσοχή η κυβέρνηση, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις είναι στην κορυφή (74,2%) και ακολουθούν η υγεία -περίθαλψη (57,9%) και η εγκληματικότητα- βία- παραβατικότητα (39%).