Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Στους 22.872 ανέρχονται οι νεκροί και από τις δύο πλευρές

Επιμέλεια: Newsroom
Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Στους 22.872 ανέρχονται οι νεκροί και από τις δύο πλευρές
Ο IDF ανακοίνωσαν τετράωρη παύση των εχθροπραξιών σε καταυλισμό στη Ράφα.

Στους 22.872 ανέρχονται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί και στις δύο πλευρές από τον πόλεμο Ισραήλ -Χαμάς.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (30/10) το υπουργείο υγείας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, 21.672 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, από την αρχή του πολέμου μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Από την πλευρά του το Ισραήλ έχει αναφέρει επισήμως πως οι νεκροί του ανέρχονται στους 1.200.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, τουλάχιστον 160 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 250 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο. Νωρίτερα σήμερα οι IDF ανακοίνωσαν τετράωρη παύση των εχθροπραξιών σε καταυλισμό στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι επιχειρήσεις στην περιοχή θα ανασταλούν προσωρινά για ανθρωπιστικούς λόγους, ώστε να μπορέσει ο άμαχος πληθυσμός να λάβει προμήθειες, ανέφερε ισραηλινός εκπρόσωπος.

Ο ισραηλινός στρατός είχε προηγουμένως καλέσει τους κατοίκους της πόλης Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα της Γάζας, να αναζητήσουν ασφάλεια στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο. Παράλληλα σήμερα όρισε νέο πέρασμα για τους αμάχους, για να παρακάμπτουν αυτό που χρησιμοποιούσαν προηγουμένως για να διαφύγουν από τη Χαν Γιουνίς, λόγω επικινδυνότητας. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι βρίσκονται ήδη στη Ράφα και διαμένουν σε σκηνές προκειμένου να προστατευτούν.