«Οι Αμερικανοί θέλουν να εξερευνήσουν την Ελλάδα»: Αεροπορική εταιρεία ξεκινά απευθείας πτήσεις από Νέα Υόρκη προς Αθήνα

Επιμέλεια: Newsroom
«Οι Αμερικανοί θέλουν να εξερευνήσουν την Ελλάδα»: Αεροπορική εταιρεία ξεκινά απευθείας πτήσεις από Νέα Υόρκη προς Αθήνα
Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα εμβληματικά αστικά τοπία της Νέας Υόρκης ή τα ιστορικά θαύματα της Αθήνας, το νέο αυτό δρομολόγιο προσφέρει μια συναρπαστική ευκαιρία.

Σε μια σημαντική εξέλιξη για τα διεθνή ταξίδια, η Norse Atlantic Airways ανακοίνωσε ένα νέο δρομολόγιο που θα συνδέει απευθείας τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης. Η υπηρεσία αυτή, η οποία θα λειτουργήσει από τις 30 Μαΐου έως τις 26 Οκτωβρίου 2024, αποτελεί μια στρατηγική κίνηση της αεροπορικής εταιρείας για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Την Παρασκευή, η Norse Atlantic Airways αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει η πώληση εισιτηρίων για αυτό το πολυαναμενόμενο δρομολόγιο. Η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται ως απάντηση στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών για τον ελληνικό πολιτισμό και τους ελληνικούς προορισμούς. Οι απευθείας πτήσεις υπόσχονται να ενισχύσουν την ευκολία του ταξιδιού και να προσφέρουν μια απρόσκοπτη εμπειρία για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν την πλούσια κληρονομιά και τα εντυπωσιακά τοπία της Ελλάδας.

Ο Bjorn Tore Larsen, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Norse Atlantic Airways, τόνισε τη σημασία του νέου αυτού δρομολογίου σε πρόσφατη δήλωσή του. Τόνισε την αφοσίωση της εταιρείας στην προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες ταξιδιωτικές ανάγκες των επιβατών της. «Αυτή η νέα σύνδεση δεν αφορά μόνο τη διευκόλυνση των ταξιδιών, αλλά και την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών και το άνοιγμα νέων δρόμων για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Larsen.

Το δρομολόγιο Αθήνα-Νέα Υόρκη θα εκτελείται πέντε φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας το υπερσύγχρονο αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner. Ο στόλος Dreamliner της Norse Atlantic, που αποτελείται από δέκα αεροσκάφη που μοιράζονται η Norse Atlantic Airways με έδρα το Όσλο και η Norse Atlantic με έδρα το Gatwick του Λονδίνου, είναι γνωστός για την άνεση και την αποδοτικότητά του για τους επιβάτες. Το μοντέλο 787-9, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, έχει χωρητικότητα 338 επιβατών, προσφέροντας τόσο οικονομική θέση (282 θέσεις) όσο και premium economy (56 θέσεις) υπό την επωνυμία Norse Premium.

Η εισαγωγή του δρομολογίου Αθήνα-Νέα Υόρκη από τη Norse Atlantic Airways σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη σύνδεση δύο από τις πιο δυναμικές και πλούσιες πολιτιστικά πόλεις του κόσμου. Αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό, να διευκολύνει τα επαγγελματικά ταξίδια και να ενισχύσει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.