Το κοινό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν ξυπνούν μέσα στη νύχτα
Για πολλούς, ένας καλός νυχτερινός ύπνος μοιάζει με μακρινό όνειρο, ειδικά όταν διακόπτεται από απροσδόκητη αφύπνιση τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο Dr. Biquan Luo, γνωστός ειδικός στον ύπνο και διευθύνων σύμβουλος της LumosTech, ρίχνει φως στα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται ξύπνιοι στη μέση της νύχτας και προσφέρει ιδέες για το πώς να επανέλθουν στον ύπνο.
Ενώ ορισμένα άτομα μπορούν να κοιμούνται ήσυχα όλη τη νύχτα, άλλοι παλεύουν με τις συχνές διακοπές. Η απογοήτευση του να ξυπνάς τη νύχτα, να αντιμετωπίζεις το άγχος ότι χάνεις πολύτιμες ώρες ύπνου μπορεί να είναι συντριπτικό. Αυτή την εμπειρία μοιράζονται πολλοί, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στο φάσμα του ύπνου.
Ο Dr. Luo, η εταιρεία του οποίου ειδικεύεται σε έξυπνες μάσκες ύπνου που προάγουν υγιείς κιρκάδιους ρυθμούς, επισημαίνει διάφορους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό το νυχτερινό δίλημμα. Το άγχος, ο πόνος και οι περιβαλλοντικές διαταραχές, όπως ο θόρυβος ή οι αλλαγές θερμοκρασίας, είναι τυπικά προβλήματα. Επιπλέον, οι διαταραχές του ύπνου, όπως η άπνοια ύπνου ή το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, μπορούν επίσης να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο.
Ένα κρίσιμο λάθος, σύμφωνα με τον Dr. Luo, είναι η διατάραξη του φυσικού κύκλου ύπνου-αφύπνισης του σώματος. «Όταν ξυπνάτε τη νύχτα, η πρώτη συμβουλή είναι να παραμείνετε στο κρεβάτι, να χαλαρώσετε και να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε ξανά» αναφέρει ο Dr. Luo.
Η εύρεση ενός ήσυχου, άνετου σημείου στο σπίτι, όπως ένας καναπές, και η ενασχόληση με μια δραστηριότητα χαμηλής διέγερσης, όπως το διάβασμα ή μια ηρεμιστική άσκηση, μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση πίσω στον ύπνο. Μόλις επιστρέψει η υπνηλία, συνιστάται η επιστροφή στο κρεβάτι.
Ωστόσο, ένα σημαντικό λάθος που πρέπει να αποφεύγεται είναι ο έλεγχος της ώρας, είτε σε ρολόι είτε σε τηλέφωνο. Αυτή η συνήθεια μπορεί να αυξήσει το άγχος και να καταστήσει πιο δύσκολο να ξανακοιμηθείτε. Επιπλέον, η ενασχόληση με ένα τηλέφωνο μπορεί να οδηγήσει σε υπερδιέγερση από το περιεχόμενό του, εμποδίζοντας περαιτέρω την ικανότητα χαλάρωσης και ύπνου.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Η ζήλια πήγε σε άλλο επίπεδο: Κρεμάστηκε από το φορτηγό του άνδρα της για να τον πιάσει να την απατά
- Μάζεψε 126 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα σε επτά μήνες και δεν πλήρωσε ούτε μία: Αυτό ήταν το κόλπο του
- Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο: Διαθέτει πάνω από 7.000 δωμάτια και έχει 90% πληρότητα (vid)