Τουρκία: Βουλευτής έπαθε καρδιακή προσβολή τη στιγμή που βρισκόταν στο βήμα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τουρκία: Βουλευτής έπαθε καρδιακή προσβολή τη στιγμή που βρισκόταν στο βήμα (vid)
Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται βουλευτής στη Τουρκία μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη.

Σε μια δραματική τροπή των γεγονότων, ο Τούρκος βουλευτής Hasan Bitmez από το ισλαμιστικό Κόμμα της Ευτυχίας (SP) κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, σοκάροντας τους συναδέλφους του. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα, συνέβη καθώς ο 53χρονος βουλευτής, ο οποίος πάσχει από διαβήτη, εκφωνούσε ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Κοινοβουλίου.

Καθώς ο Bitmez ολοκλήρωνε την ομιλία του, ξαφνικά έπεσε προς τα πίσω, προκαλώντας την άμεση δράση των συναδέλφων του βουλευτών. Αρκετοί βουλευτές με ιατρικό υπόβαθρο έσπευσαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, πραγματοποιώντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στον χτυπημένο βουλευτή. Μετά από περίπου δέκα λεπτά επείγουσας ιατρικής φροντίδας, ο Bitmez μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με φορείο.

Οι αρχές ανέφεραν αργότερα ότι ο βουλευτής βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας ότι ο Bitmez είχε μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της πόλης Bilkent.

Ο ηγέτης του κόμματος Felicity, Temel Karamollaoglu ανέφερε ότι η υγεία του Bitmez παραμένει σε κίνδυνο. Έκανε έκκληση στο κοινό να προσευχηθεί για την ανάρρωση του βουλευτή.