Μετά τα στικάκια νικοτίνης, ήρθαν τα ζελεδάκια κάνναβης: Τα παραγγέλνουν οι ανήλικοι με ένα κλικ

Επιμέλεια: Newsroom
Μετά τα στικάκια νικοτίνης, ήρθαν τα ζελεδάκια κάνναβης: Τα παραγγέλνουν οι ανήλικοι με ένα κλικ
Τα ζελεδέκια κάνναβης είναι μια νέα επικίνδυνη μόδα που έχει αρχίσει εξαπλώνεται μεταξύ νεαρών ακόμα και ανήλικων προκαλώντας έντονη ανησυχία στους γονείς.

Μετά τα στικάκια νικοτίνης που έχουν οδηγήσαν εφήβους στο νοσοκομείο, ήρθαν και τα ζελεδάκια κάνναβης που μπορούν να τα προμηθευτούν ακόμα και στο περίπτερο, αφού η τιμή τους ξεκινά από 4μιση μόλις ευρώ.

Είναι νόμιμα, τα βρίσκει κανείς ακόμα και στο περίπτερο της γειτονιάς. Στικ κάνναβης και ζελεδάκια πωλούνται ευρέως στην αγορά.

«Θα μπορούσε και ένα 12χρονο να το κάνει σαν μαγκιά», λένε έφηβοι.

«Τα στικάκια αυτά της κάνναβης, μπορούν να προκαλέσουν αυτό που λέμε ζάλη, καταβολή και βέβαια εξαρτάται από τι ποσότητα το χρησιμοποιείς. Εάν δεν ξέρεις την ποσότητα και μεγάλη ποσότητα μέχρι και λιποθυμικά επεισόδια», δήλωσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μπορεί η πώληση τέτοιων ειδών να απαγορεύεται σε ανήλικους όμως συχνά καταλήγουν στα χέρια τους. Πολλές φορές όμως αρκεί μια αναζήτηση στο ίντερνετ και μια συναίνεση ότι ο χρήστης είναι άνω των 18 και τα παραγγέλνει.

«Το πρόβλημα είναι με τις online παραγγελίες. Μπορεί οποιοσδήποτε να πατήσει ότι είναι άνω των 18 και να παραγγείλει. Εμείς εκεί κοιτάζουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν είναι ανήλικος, κάνουμε μια τηλεφωνική επικοινωνία να ακούσουμε αυτόν που παρήγγειλε, ζητάμε ίσως πληρωμή με πιστωτική κάρτα την οποία πάλι μας δίνει μια μικρή διασφάλιση ότι είναι ενήλικος αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι», δήλωσε ο Αγάπιος Χατζηιωαννίδης, ιδιοκτήτης χονδρικής και λιανικής πώλησης προϊόντων κάνναβης.

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το προϊόν. Ξεκινούν από 4,5€ και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 39 ευρώ.