Τα οκτώ «θαύματα του κόσμου» που θα χτιστούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τα οκτώ «θαύματα του κόσμου» που θα χτιστούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (vid)
Τα έργα αυτά αντικατοπτρίζουν την αδιάκοπη επιδίωξη του Ντουμπάι για καινοτομία και συνεχή εξέλιξη.

Το Ντουμπάι, μια πόλη που φημίζεται για τα αρχιτεκτονικά θαύματα και τα καινοτόμα έργα της, πρόκειται να προσθέσει περισσότερα «κοσμήματα στο στέμμα» της με μια σειρά από επερχόμενα μεγαλεπήβολα έργα. Οι εξελίξεις αυτές δεν αφορούν μόνο την κλίμακα και τη μεγαλοπρέπεια, αντιπροσωπεύουν τη δέσμευση του Ντουμπάι στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον φουτουριστικό αστικό σχεδιασμό. Ακολουθούν οκτώ μεγαλεπήβολα έργα στο Ντουμπάι που αναμένονται με ανυπομονησία:

1. Palm Jebel Ali: Το έργο αυτό θα μεταμορφώσει τον προορισμό με ξενοδοχεία, παραλίες και αξιοθέατα αναψυχής. Σε έκταση 13,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το Palm Jebel Ali θα αποτελείται από επτά συνδεδεμένα νησιά, που θα φιλοξενούν 80 ξενοδοχεία και θέρετρα.

2. Επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου Al Maktoum: Η επέκταση αυτή θα αναγάγει το αεροδρόμιο στο μεγαλύτερο του κόσμου, με χωρητικότητα που θα ξεπερνά τα 260 εκατομμύρια επιβάτες. Στην πρώτη φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί έως το 2030, θα κατασκευαστούν δύο επιπλέον διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης, η αίθουσα 1 και το κτίριο του Δυτικού Αεροσταθμού.

3. Υφαλοί του Ντουμπάι: Ένα έργο της URB, το Dubai Reefs στοχεύει να αποτελέσει την πρώτη πλωτή βιώσιμη πόλη, ενσωματώνοντας εκπαιδευτικές, ερευνητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις.

4. Νησιά του Ντουμπάι: Κάθε νησί θα προσφέρει μοναδικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 80 θέρετρα και ξενοδοχεία, πολιτιστικούς κόμβους και μια παραλία πιστοποιημένη με Γαλάζια Σημαία.

5. The World Islands: Μετά από χρόνια αδράνειας, αυτό το φιλόδοξο νησιωτικό έργο σφύζει τώρα από δραστηριότητα. Διαθέτει πολυτελή θέρετρα όπως το Anantara, το αρχιπέλαγος Heart of Europe και το επερχόμενο νησί Zuha με τις αποκλειστικές βίλες κατοικιών.

6. The Island by Wasl: Βρίσκεται κοντά στο Burj Al Arab, αυτή η ανάπτυξη είναι έτοιμη να περιλαμβάνει διάσημα θέρετρα όπως το Bellagio, το MGM και το Aria, μαζί με ένα beach club, ένα χώρο ψυχαγωγίας και διάφορα καταστήματα και εστιατόρια.

7. The Loop: Ένα οραματικό έργο από την URB, το The Loop είναι ένας αστικός αυτοκινητόδρομος 93 χιλιομέτρων με ελεγχόμενο κλίμα, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως κύριο μέσο μεταφοράς για πάνω από το 80% του πληθυσμού του Ντουμπάι. Επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα, διαθέτοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανακυκλωμένο νερό για τα πάρκα και τις κάθετες φάρμες του.

8. Dubai Urban Tech District: Άλλη μια πρωτοβουλία URB, αυτή η συνοικία στο Al Jaddaf θα αποτελέσει κόμβο για την πράσινη αστική τεχνολογία και την καινοτομία. Εκτείνεται σε 140.000 τετραγωνικά μέτρα, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις για συνέδρια, έρευνα και εκκόλαψη επιχειρήσεων.

@vicenews The United Arab Emirates is one of the world’s top oil producers and is hosting this year’s United Nations climate conference – COP28. The nation is working on several large-scale, multi-billion dollar projects including man-made islands and record-breaking skyscrapers. #uae #unitedarabemirates #dubai #dubaicity #dxb #abudhabi #middleeast #construction #islands #manmadeisland #skyscraper #landscape #skyline #dubaiskyline #dubaiislands #theworldislands #binghatti #burj #solarfarm #solarpark #railway ♬ original sound - VICE News