Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στις ΗΠΑ: Παραμένει ασύλληπτος (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στις ΗΠΑ: Παραμένει ασύλληπτος (vid)
Ένας 40χρονος στρατιωτικός είναι ο δράστης του μακελειού στις ΗΠΑ με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης του μακελειού στην πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ, με απολογισμό 22 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες.

Η αστυνομία του Λιούιστον έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη που θεωρείται «οπλισμένος και επικίνδυνος».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, πρόκειται για τον 40χρονο Robert Card, ο οποίος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και μέλος των Εφέδρων του Στρατού των ΗΠΑ.

«Οι Αρχές επιβολής του νόμου επιχειρούν να εντοπίσουν τον Robert Card 4/4/1983, ως άτομο ύποπτο σχετικά με τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Schemengees Bar and Sparetime Recreation σήμερα το βράδυ. Ο Card θα πρέπει να θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος. Επικοινωνήστε με τις Αρχές επιβολής του νόμου εάν γνωρίζετε που βρίσκεται», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως ο Card πήγε προς το λιμάνι της πόλης (όπου περνά μεγάλο ποτάμι) και έφυγε με μια βάρκα, με την αστυνομία να ψάχνει και στο νερό.


Το Maine Informantion & Analysis Center αποκαλύπτει ότι ο ύποπτος Robert Card ανέφερε πρόσφατα προβλήματα ψυχικής υγείας. Αυτά περιγράφονται ως «ακούγοντας φωνές και απειλώντας να πυροβολήσει τη βάση της Εθνικής Φρουράς στο Saco, ME». Σύμφωνα με το κέντρο, είχε μάλιστα εισαχθεί σε «κέντρο ψυχικής υγείας για δύο εβδομάδες» το περασμένο καλοκαίρι.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε αλλεπάλληλες επιθέσεις του δράστη στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ. Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο-μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι αρχές, που απηύθυναν σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία SUV λευκού χρώματος, ζητώντας από τους πολίτες να μην έλθουν σε επαφή με τον κάτοχό του και να επικοινωνήσουν μαζί τους αν το δουν.

Τα δημόσια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, ανακοίνωσε αξιωματούχος της σχολικής διεύθυνσης της περιοχής.

Η χθεσινή είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση του είδους στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2019, όταν νεαρός εφοδιασμένος με AK-47 άνοιξε πυρ εναντίον πελατών σούπερ μάρκετ στο Ελ Πάσο, κυρίως μεξικανούς και λατινοαμερικάνους, διαπράττοντας –σύμφωνα με τις αρχές– έγκλημα ρατσιστικού μίσους.