Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: «Θα ήμουν πολύ καλός πρόεδρος των ΗΠΑ» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: «Θα ήμουν πολύ καλός πρόεδρος των ΗΠΑ» (vid)
Ο Σβαρτσενέγκερ αναγνώρισε ότι η Αμερική έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, παρέχοντάς του πολυάριθμες ευκαιρίες και θερμή υποδοχή από τον λαό της. Τόνισε ότι τα επιτεύγματά του αποτελούν απόδειξη του αμερικανικού ονείρου και της φιλόξενης φύσης της αμερικανικής κοινωνίας.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο εμβληματικός ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, μπορεί να μην έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της αυστριακής καταγωγής του, αλλά αυτό δεν τον έχει εμποδίσει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC, ο Σβαρτσενέγκερ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα ήταν ένας σπουδαίος πρόεδρος και απέδωσε την επιτυχία του στις ευκαιρίες που έλαβε στην Αμερική.

Ο Σβαρτσενέγκερ αναγνώρισε ότι η Αμερική έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, παρέχοντάς του πολυάριθμες ευκαιρίες και θερμή υποδοχή από τον λαό της. Τόνισε ότι τα επιτεύγματά του αποτελούν απόδειξη του αμερικανικού ονείρου και της φιλόξενης φύσης της αμερικανικής κοινωνίας. Παρά την ισχυρή πεποίθησή του ότι θα μπορούσε να διαπρέψει στο ρόλο του προέδρου, ο Σβαρτσενέγκερ αναγνώρισε το νομικό εμπόδιο που τον εμποδίζει να θέσει υποψηφιότητα. Διατήρησε μια ρεαλιστική οπτική, απέφυγε να διαμαρτυρηθεί για τον περιορισμό αυτό και θεώρησε "λίγο εγωιστικό" να προσπαθήσει να αλλάξει τον νόμο προς όφελός του.

Αντ' αυτού, ο Σβαρτσενέγκερ έστρεψε την προσοχή του στις επερχόμενες εκλογές του 2024, στις οποίες ενδέχεται να δούμε μια ακόμη αναμέτρηση μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Έθεσε ένα βάσιμο ζήτημα σχετικά με την ηλικία των πιθανών υποψηφίων, καθώς τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τραμπ έχουν ήδη υπηρετήσει. Ο Σβαρτσενέγκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Αμερική θα αναζητήσει «νέο αίμα» για τη μελλοντική της ηγεσία, υποστηρίζοντας τη στροφή προς νεότερους υποψηφίους.