Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Οι διαδηλωτές κατευθύνονται στην πρεσβεία του Ισραήλ (vid)

Newsroom
Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Οι διαδηλωτές κατευθύνονται στην πρεσβεία του Ισραήλ (vid)
Μεγάλη πορεία υπέρ της Παλαιστίνης που ξεκίνησε απ' το Σύνταγμα θα κατευθυνθεί προς την πρεσβεία του Ισραήλ στο Νέο Ψυχικό.

Κλειστό είναι αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας λόγω μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και αριστερές συλλογικότητες. Στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος υπέρ των Παλαιστίνιων έδωσαν το παρόν χιλιάδες πολίτες, ενώ αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι κατευθύνονται με πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό.

Στη συγκέντρωση βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησης του με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, με κατοχή, αποκλεισμούς, εποικισμούς, απαρτχάιντ. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισραηλινό λαό που και ο ίδιος υποφέρει από το ίδιος το κράτος του Ισραήλ, από την αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, των συγκρούσεων ενάντια σε άλλους λαούς και κάνει και τον ίδιο θύτη και θύμα ταυτόχρονα».

Στην συγκέντρωση βρίσκονται Παλαιστίνιοι από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας που φωνάζουν το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Παραβρίσκεται επίσης και ο Γιουσέφ Ντορχόμ, πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

1

2

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας από το ύψος της οδού Διάκου, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, και στην οδό Σταδίου..

Σύμφωνα με την τροχαία Αττικής κίνηση σημειώνεται:

Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος)
Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος)
Λ. Κηφισού ( Ανοδος)
Αλεξάνδρας
Μεσογείων
Κατεχάκη (ρεύμα προς Ηλιούπολη)
Λ. Κηφισίας (άνοδος)
Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
Βασ. Κωνσταντίνου
Ακαδημίας
Λ. Βουλιαγμένης
Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά)
Βάρης-Κορωπίου