«Πυρά» Καντέρ κατά Ερντογάν: «Η Χαμάς βρίσκει καταφύγιο και χρηματική υποστήριξη στην Τουρκία»

«Πυρά» Καντέρ κατά Ερντογάν: «Η Χαμάς βρίσκει καταφύγιο και χρηματική υποστήριξη στην Τουρκία»
Ο πρώην άσος του ΝΒΑ εξαπέλυσε επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο, υπενθυμίζοντας μάλιστα την συνάντηση του περασμένου Ιουλίου με τον ηγέτη της Χαμάς.

Ο Ενές Καντέρ Φρίντομ, Τούρκος μπασκετμπολίστας και γνωστός πολέμιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστρεψε τα «πυρά» του στην τουρκική πολιτική ηγεσία για τη σύγκρουση μεταξύ Ισράηλ και Χαμάς.

Ο πρώην άσος του NBA, με ανάρτησή του στα social media, κάνει λόγο πως «πολλά στελέχη της Χαμάς βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία, όπου συγκεντρώνουν χρηματοδότηση και κρατική υποστήριξη».

Χαρακτηριστικά ο Καντέρ αναφέρει:

«Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φιλοξένησε τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαϊλ Χανίγια, στο παλάτι του στην Άγκυρα στις 26 Ιουλίου 2023.

Πολλά στελέχη της Χαμάς βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία. Συγκεντρώνουν χρηματοδότηση με την κρατική υποστήριξη και έχουν επενδύσει σε προσοδοφόρες συμφωνίες σε πολλούς κλάδους».

Νωρίτερα, θέση υπέρ της Παλαιστίνης πήρε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τον πόλεμο του Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Η μόνιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή μόνο με μια τελική λύση στο πρόβλημα Παλαιστίνης-Ισραήλ. Η δημιουργία ενός ανεξάρτητου και γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, είναι μια αμετάκλητη ανάγκη.