Γερμανία: Η αστυνομία αναζητά μια παρέα που χαιρέτησε ναζιστικά κατά τη διάρκεια του Oktoberfest (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Γερμανία: Η αστυνομία αναζητά μια παρέα που χαιρέτησε ναζιστικά κατά τη διάρκεια του Oktoberfest (vid)
Μια παρέα τεσσάρων ατόμων απαθανατίστηκε να χαιρετά ναζιστικά σε μια μπυραρία στη Γερμανία την ώρα που ακουγόταν δυνατά το ναζιστικό εμβατήριο "Erika".

Ένα σοκαριστικό βίντεο κατέγραψε τέσσερα άτομα που βρέθηκαν στις καθιερωμένες γιορτές του Oktoberfest να χαιρετούν ναζιστικά σε μια μπυραρία της Ανατολικής Γερμανίας. Το βίντεο, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόσμου καθώς και την έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι τρεις άνδρες και η μια γυναίκα που φορούσαν παραδοσιακά βαυαρικά ρούχα απαθανατίστηκαν να χαιρετάνε ναζιστικά, ενώ στη μπυραρία ακουγόταν δυνατά το ναζιστικό εμβατήριο "Erika",σύμφωνα με το υλικό που αναρτήθηκε στο Twitter.

Δεν είναι σαφές αν οι τέσσερεις ήταν ντόπιοι ή τουρίστες που παρακολουθούσαν την ετήσια εκδήλωση στο Bautzen, μια πόλη 140 μίλια νότια του Βερολίνου.

Η αστυνομία της Σαξονίας, του κρατιδίου όπου συνέβη το περιστατικό, και η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που προχώρησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι στο CBS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει αυστηρούς νόμους που απαγορεύουν τα «σύμβολα αντισυνταγματικών οργανώσεων», όπως η σβάστικα και τα διακριτικά των SS. Απαγορεύεται επίσης στα άτομα να χρησιμοποιούν τον ναζιστικό χαιρετισμό ή να δηλώνουν "Χάιλ Χίτλερ" σε δημόσιους χώρους.

Οι παραβάτες μπορούν να καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη!

Ωστόσο, το ναζιστικό τραγούδι "Erika" επιτρέπεται, παρά το γεγονός ότι ο συνθέτης του Herms Niel ήταν πιστό μέλος του κόμματος.