Άδωνις για την δουλειά της Κυριακής: «Με +115% σκοτωμός θα γίνει, προβλέπω φασαρίες για το ποιος θα δουλεύει» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Άδωνις για την δουλειά της Κυριακής: «Με +115% σκοτωμός θα γίνει, προβλέπω φασαρίες για το ποιος θα δουλεύει» (vid)
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το εργασιακό νομοσχέδιο και για τις υπερωρίες της Κυριακής.

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε στο Attica TV ο Άδωνις Γεωργιάδης και για το θέμα που έχει προκύψει με τις Κυριακές και τις Αργίες.

Σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο όσοι εργαζόμενοι εργαστούν Κυριακή ή αργία ως 6η ημέρα εργασίας, θα λάβουν δύο προσαυξήσεις στον μισθό τους. Ειδικότερα ο εργαζόμενος που θα κληθεί να εργαστεί την 6η ημέρα και εφόσον είναι Κυριακή ή αργία θα λάβει προσαύξηση του 75% που υπολογίζεται επί του εκάστοτε καθοριζομένου νομίμου ημερομισθίου ή ωρομισθίου και ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 40%.

Σχολιάζοντας αυτή την παράμετρο ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι με την προσαύξηση του 115% δεν θα υπάρξει καμία διαμαρτυρία: «Θα δείτε ότι αυτός είναι ο λόγος, που στα εργοστάσια τα οποία έχουμε δώσει το δικαίωμα να εργάζονται και τις Κυριακές, δεν έχει υπάρξει ούτε μία διαμαρτυρία».

Και συνέχισε: «Δηλαδή αυτούς που αφορά, δεν έχει βγει ένας να διαμαρτυρηθεί, εσένα που σε αφορά τι σε κόφτει;», προσθέτοντας: «Αν δεν θέλει κάποιος να δουλέψει Κυριακή, δεν θα του πει τίποτα κανένας. Αλλά με 115 παραπάνω ημερομίσθιο, σκοτωμός θα γίνει. Πιο πολύ προβλέπω φασαρία για το ποιος θα πάει παρά ποιος δεν θα πάει».