Βελτιωμένη η εικόνα στη φωτιά στην Πάρνηθα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Βελτιωμένη η εικόνα στη φωτιά στην Πάρνηθα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία (vid)
Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο 31χρονοι που προσήχθησαν στο Μενίδι ως ύποπτοι για εμπρησμό.

Πολύ βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Πάρνηθα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη ώστε να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική εντοπίζονται νοτιοδυτικά της Πάρνηθας, στο ρέμα της Γιαννούλας και στο Φρούριο της Φυλής.

Σε Έβρο και Ροδόπη, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις στη Δαδιά, στην Αισύνη και στο Σουφλί αντιμετωπίζονται ακόμη κι αυτή την στιγμή.

Στη Βοιωτία υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην Υλίκη, στην περιοχή της Ζάλτσας, αλλά και στο Στείρι στο Δίστομο Βοιωτίας και στο Κυριάκι.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, δυνάμεις του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές πυροσβέστες, ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ που έχει διαθέσει το ΓΕΕΘΑ, δυνάμεις της αστυνομίας και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών είναι πολύ ισχυρές και επιχειρούν διαρκώς για τον περιορισμό των πυρκαγιών.

Συνελήφθη 45χρονος κατηγορούμενος για εμπρησμό στον Αυλώνα

Σε σύλληψη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, μετατράπηκε η προσαγωγή του 45χρονου που έγινε νωρίτερα στην περιοχή του Αυλώνα. Για τον 45χρονο, που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, υπήρχαν πολλές αναφορές από κατοίκους ότι κινούνταν ύποπτα με το όχημά του στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή.

Ελεύθερος αφέθηκε ένας άλλος 45χρονος που είχε προσαχθεί στον Αυλώνα, τον οποίο οι αρχές εντόπισαν έξω από το αυτοκίνητο του να παρατηρεί με κιάλια μια εστία φωτιάς στην περιοχή.

Επίσης ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο 31χρονοι που προσήχθησαν στο Μενίδι ως ύποπτοι για εμπρησμό.