Ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για επανέκδοση ταυτότητας: Θέλουν να αποφύγουν το... «τσιπάρισμα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για επανέκδοση ταυτότητας: Θέλουν να αποφύγουν το... «τσιπάρισμα» (vid)
Πολλοί παίρνουν μαζί τους μέχρι και σκαμπό για τις πολύωρες αναμονές.

Πολλοί είναι οι πολίτες που το τελευταίο διάστημα συρρέουν καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα της χώρας για να ανανεώσουν την ταυτότητά τους.

Ο λόγος είναι πως αρκετοί πιστεύουν πως πρέπει να προλάβουν πριν το... τσιπάρισμα.

Συγκεκριμένα, ο Νότης Μηταράκης, πριν παραιτηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε προαναγγείλει την έκδοση νέων ταυτοτήτων από Σεπτέμβρη.

Από τότε αρκετοί λογαριασμοί στα social media έδιναν οδηγίες ώστε να αποφύγουν οι πολίτες τις νέες ταυτότητες και να προλάβουν να ανανεώσουν τις δικές τους, αφού έχουν ισχύ δεκαετίας, καθώς -όπως υποστηρίζουν αυτοί οι λογαριασμοί- υπάρχει κίνδυνος... τσιπαρίσματος. Ότι δηλαδή θα είναι ο νέος τρόπος γεωεντοπισμού. Ωστόσο, δεν φαίνεται πως θα υπάρχει κάτι τέτοιο στη νέα ταυτότητα.

Έτσι, αρκετοί ήταν οι πολίτες που θέλησαν να ανανεώσουν τις ταυτότητές τους. Μάλιστα οι ουρές για νέες ταυτότητες ήταν μεγάλες τόσο σε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας όσο και της επαρχίας.

Μάλιστα σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο του Alpha, η ουρά των πολιτών έξω από αστυνομικό τμήμα είναι μεγάλη και αρκετοί παίρνουν μαζί τους μέχρι και καρεκλάκια, ώστε να κάτσουν και να περιμένουν.

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε πόλεις, όπως η Κοζάνη, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αναρτήσεις στο διαδίκτυο, εκείνοι που υποστηρίζουν το «τσιπάρισμα», αναφέρονται σε προφητείες αγίων, ενώ διοργανώνουν συλλαλητήρια για την Κυριακή 3/9 στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 10/9 στην Αθήνα.