Απίστευτη στιγμή στο Λονδίνο: Ακτιβιστές διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή και εμποδίζουν μητέρα να πάει το παιδί της στο νοσοκομείο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
 Απίστευτη στιγμή στο Λονδίνο: Ακτιβιστές διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή και εμποδίζουν μητέρα να πάει το παιδί της στο νοσοκομείο (vid)
Η δραματική σκηνή εκτυλίχθηκε καθώς η απογοητευμένη μητέρα παρακαλούσε τους διαδηλωτές να την αφήσουν να περάσει μέσα από το πλήθος με το μωρό της στο αυτοκίνητο.

Βρετανοί περιβαλλοντικοί ακτιβιστές δημιούργησαν χάος στους δρόμους του δυτικού Λονδίνου, καθώς απέκλεισαν την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, συμπεριλαμβανομένης μιας απελπισμένης μητέρας που προσπαθούσε να μεταφέρει το παιδί της στο νοσοκομείο.

Στο βίντεο που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η απελπισμένη μητέρα φαίνεται να δείχνει το ακινητοποιημένο αυτοκίνητό της και να εξηγεί την επείγουσα κατάστασή της σε έναν ακτιβιστή του Just Stop Oil. Παρά τις συναισθηματικές εκκλήσεις της, ο ακτιβιστής παρέμεινε προκλητικός, στέκεται ακριβώς μπροστά από το αυτοκίνητό της και της εμποδίζει το δρόμο. Άλλα οχήματα στην περιοχή κόρναραν, προτρέποντας το πλήθος να διαλυθεί και να επιτρέψει στη μητέρα να προχωρήσει στο νοσοκομείο.

Αντιμέτωπη με το αδιαπέραστο μπλόκο, η απελπισμένη μητέρα φώναξε στους ακτιβιστές να απομακρυνθούν από το δρόμο της. Ωστόσο, η ομάδα με τα πορτοκαλί γιλέκα διατήρησε τη θέση της, εκτεινόμενη σε όλο το πλάτος του δρόμου, προκαλώντας περαιτέρω απογοήτευση και αγωνία στη μητέρα και τους άλλους οδηγούς.

Σε άλλα βίντεο που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, φαίνονται παρευρισκόμενοι να σπρώχνουν τους διαδηλωτές και ακόμη και να τους ξηλώνουν τις πινακίδες από τα χέρια, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ένταση και την απογοήτευση που προκάλεσαν οι ενέργειες των ακτιβιστών.

Η ομάδα Just Stop Oil (JSO) δήλωσε ότι είχε περίπου 160 διαδηλωτές που έλαβαν δράση σε διάφορα σημεία της πόλης, απαιτώντας από τη βρετανική κυβέρνηση να θέσει τέλος σε όλες τις νέες άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στόχος της διαμαρτυρίας τους ήταν να επιστήσουν την προσοχή στην επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε πιο βιώσιμες πηγές ενέργειας.