Πλαίσιο: Ανακοίνωσε επιθετική στρατηγική ανάπτυξης για το επόμενο διάστημα

Πλαίσιο: Ανακοίνωσε επιθετική στρατηγική ανάπτυξης για το επόμενο διάστημα
Η γνωστή ελληνική εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της για το άμεσο μέλλον.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα οικονομικά της αποτελέσματα, η Πλαίσιο Computers διοργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου και ένα γρήγορο tour στις ανανεωμένες αποθήκες και εγκαταστάσεις συσκευασίας στην περιοχή της Μαγούλας και της Μάνδρας. Ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Γεράρδος, ανέλυσε το αρκετά επιθετικό πλάνο ανάπτυξης για το επόμενο διάστημα, το οποίο και περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές κινήσεις. Μία από αυτές είναι η δημιουργία νέων καταστημάτων, αλλά και η επέκταση των σημείων πώλησης οικιακών συσκευών.

Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της διαδικασίας πώλησης της Κωτσόβολος και για την οποία ο κ. Γεράρδος σημείωσε πως είναι στο πλάνο της συζήτησης, αλλά άφησε τα πάντα ανοιχτά μιας και πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης σχετικού συμβούλου για να μπει στη μάχη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο κύκλος εργασιών της Πλαίσιο Computers για το 2022 έκλεισε στα 435 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων και το 2023 κινείται αρκετά καλύτερα, κυρίως λόγω του ότι πλέον το περιβάλλον είναι πιο σταθερό από όλες τις απόψεις.

Οι επενδύσεις της εταιρείας για την επόμενη τριετία θα φτάσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ και το πλάνο ανάπτυξης καλύπτει ένα χρονικό πλαίσιο που φτάνει έως και το 2030. Σε αυτό το επίπεδο θα κινηθούν αλλαγές και εξελίξεις στο χώρο των logistics και νέες υπηρεσίες όπως η παράδοση κατά παραγγελία σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέσα στη μέρα, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Η εταιρεία διαθέτει 25 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για νέα, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε κάτι πιο συγκεκριμένο πέραν του δεύτερου καταστήματος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Επενδύσεις θα γίνουν και στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις πλατφόρμες προσωποποίησης, αλλά και στο κομμάτι των παραδόσεων και εξυπηρέτησης μέσα από τα ίδια τα καταστήματα. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι κι αυτή στο κάδρο και η εταιρεία ανακοίνωση πως θα αυξήσει τα φωτοβολταϊκά και τις σχετικές υποδομές της έτσι ώστε να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της. Τέλος, ανακοίνωσε αύξηση αριθμού εργαζομένων κατά 15% την επόμενη τριετία.