80χρονος αγρότης από το Βιετνάμ ισχυρίζεται ότι δεν έχει κοιμηθεί εδω και εξήντα χρόνια (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
80χρονος αγρότης από το Βιετνάμ ισχυρίζεται ότι δεν έχει κοιμηθεί εδω και εξήντα χρόνια (vid)
Η οικογένεια του Ngoc, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, των παιδιών του, των φίλων και των γειτόνων του, επιβεβαιώνουν ότι δεν τον έχουν δει ποτέ να κοιμάται.

Ο Thai Ngoc, ένας 80χρονος αγρότης από το Βιετνάμ, έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού με έναν εξαιρετικό ισχυρισμό ότι έχει να κοιμηθεί πάνω από 60 χρόνια. Από τότε που αρρώστησε όταν ήταν νέος, ο Ngoc επιμένει ότι παραμένει σε εγρήγορση, αλλά με κάποιο τρόπο, αυτή η σοβαρή αϋπνία δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τη ζωή του.

Ενώ τα περισσότερα άτομα δυσκολεύονται να λειτουργήσουν χωρίς λίγες ώρες ύπνου κάθε μέρα, ο Thai Ngoc έχει συγκεντρώσει σημαντική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα του για την ικανότητά του να ζει μια ευτυχισμένη και δραστήρια ζωή χωρίς ύπνο. Η οικογένεια του Ngoc, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, των παιδιών του, των φίλων και των γειτόνων του, επιβεβαιώνουν ότι δεν τον έχουν δει ποτέ να κοιμάται. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Ngoc ισχυρίζεται ότι η πλήρης έλλειψη ύπνου δεν είχε καμία αρνητική επίπτωση στη συνολική του ευεξία.

«Δεν ξέρω αν η αϋπνία έχει επηρεάσει την υγεία μου ή όχι, αλλά παραμένω υγιής και μπορώ να εκτελώ αγροτικές εργασίες όπως κάθε άλλος άνθρωπος», μοιράστηκε ο Thai Ngoc με τον βιετναμέζικο ιστότοπο Thanh Nien News.

Γεννημένος το 1942, ο Ngoc ισχυρίζεται ότι προσβλήθηκε από σοβαρό πυρετό σε ηλικία 20 ετών και από τότε δεν μπορεί να κοιμηθεί. Παρά το γεγονός ότι δοκίμασε διάφορα φάρμακα, παραδοσιακές θεραπείες, ακόμη και την κατανάλωση άφθονων ποσοτήτων αλκοόλ, δεν μπόρεσε να βρει ανακούφιση στον ύπνο. Ο Ngoc κρατούσε την ελπίδα ότι η αϋπνία του ήταν προσωρινή, αλλά επιμένει ότι έχει υπομείνει έξι δεκαετίες χωρίς ύπνο.

Η ιστορία του Thai Ngoc έχει παρουσιαστεί ως ένα θαύμα ή μια μοναδική υπερδύναμη στο Βιετνάμ. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένους επαγγελματίες υγείας, μπορεί να βιώνει τον ύπνο χωρίς να το γνωρίζει. Ο Dr. Vikas Wadhwa από την Υπηρεσία Ύπνου της Αυστραλίας εξήγησε ότι ορισμένοι δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ογδοντάχρονος μπορεί να βιώνει σύντομες περιόδους έλλειψης συνείδησης κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να το συνειδητοποιεί.