Έγκυος ακτιβίστρια υπέρ της πυρηνικής ενέργειας τρίβει την κοιλιά της σε δοχείο ραδιενεργών αποβλήτων για να αποδείξει ότι είναι ασφαλές

Επιμέλεια: Newsroom
Έγκυος ακτιβίστρια υπέρ της πυρηνικής ενέργειας τρίβει την κοιλιά της σε δοχείο ραδιενεργών αποβλήτων για να αποδείξει ότι είναι ασφαλές
Η Μάντισον Χίλι, μια 27χρονη υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας, στοχεύει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες με το να προέρχεται η μισή παραγωγή ενέργειας της χώρας από πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2050.

Μια έγκυος ακτιβίστρια υπέρ της πυρηνικής ενέργειας έκανε μια τολμηρή δήλωση σχετικά με την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας, τρίβοντας την κοιλιά της πάνω σε ένα δοχείο γεμάτο με ραδιενεργά απόβλητα. Η Μάντισον Χίλι, μια 27χρονη υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας, στοχεύει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες με το να προέρχεται η μισή παραγωγή ενέργειας της χώρας από πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2050.

Η ενέργεια της Χίλι είχε ως στόχο να αποδείξει ότι τα σωστά περιεχόμενα ραδιενεργά απόβλητα δεν αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον. Επισκέφθηκε το Εθνικό Εργαστήριο του Idaho και είχε την ευκαιρία να έρθει κοντά σε μερικά από τα πιο ισχυρά πυρηνικά απόβλητα της χώρας. Η Χίλι εξήγησε ότι οι άνθρωποι έχουν συχνά λανθασμένες αντιλήψεις για τα πυρηνικά απόβλητα. Σε αντίθεση με το φωτεινό πράσινο υγρό που αποθηκεύεται σε διαρρέοντα βαρέλια πετρελαίου που απεικονίζεται στην εκπομπή, τόνισε ότι τα πυρηνικά απόβλητα είναι στην πραγματικότητα στερεό μέταλλο, αρκετά ασφαλές για να το αγγίξει κανείς και αρκετά καθημερινό.

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα ακατάλληλα περιεχόμενα ραδιενεργά απόβλητα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, η πρόθεση της Χίλι ήταν να τονίσει ότι τα πυρηνικά απόβλητα μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια, αποτρέποντας οποιαδήποτε βλάβη στο κοινό. Αναγνώρισε τους κινδύνους έκθεσης σε ραδιενέργεια, ιδίως για τις έγκυες γυναίκες, αλλά τόνισε ότι, όταν γίνεται σωστή διαχείριση, τα πυρηνικά απόβλητα μπορούν να απομονωθούν αποτελεσματικά και να μην αποτελούν απειλή για τις γύρω κοινότητες.

Η Χίλι επεσήμανε επίσης ότι η έκθεση σε ακτινοβολία δεν αφορά αποκλειστικά τα πυρηνικά απόβλητα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο εργαστήριο, δέχτηκε ακτινοβολία από διάφορες πηγές, όπως η πτήση της, το φως του ήλιου, ακόμη και η μπανάνα που έφαγε για πρωινό. Πιστεύει ότι εφόσον τα πυρηνικά απόβλητα αποθηκεύονται με ασφάλεια, η πυρηνική ενέργεια μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή φωτογραφίας: Twitter