Υπάρχει απάντηση στο «απόλυτο αίνιγμα» : Ποια είναι τελικά η πλησιέστερη ώρα στα μεσάνυχτα

Επιμέλεια: Newsroom
Υπάρχει απάντηση στο «απόλυτο αίνιγμα» : Ποια είναι τελικά η πλησιέστερη ώρα στα μεσάνυχτα
Σε μια ερώτηση που ίσως γυρίζει πολλούς από εμάς πίσω στα σχολικά μας χρόνια, οι άνθρωποι δεν μπορούν να συμφωνήσουν στις σωστές απαντήσεις από τις τέσσερις επιλογές που δίνονται.

Σε όλους αρέσει ένας νέος γρίφος ή παζλ για να λύσουν, και τώρα υπάρχει μια νέα ερώτηση που έχει αφήσει το διαδίκτυο μπερδεμένο με ποικίλες απαντήσεις: «Ποια είναι η πιο κοντινή ώρα στα μεσάνυχτα;».

Σε μια ερώτηση που ίσως γυρίζει πολλούς από εμάς πίσω στα σχολικά μας χρόνια, οι άνθρωποι δεν μπορούν να συμφωνήσουν στις σωστές απαντήσεις από τις τέσσερις επιλογές που δίνονται:

  • 11:55 π.μ.
  • 12:06 π.μ.
  • 11:50 π.μ.
  • 12:03 π.μ.

Η πιο δημοφιλής απάντηση φαίνεται να είναι το νούμερο τέσσερα, 12:03 π.μ. Αυτή η επιλογή προτιμάται επειδή απέχει μόλις τρία λεπτά από τα μεσάνυχτα, ειδικά αν λάβετε υπόψη σας τις διαφορετικές επιλογές απαντήσεων. Φαίνεται να είναι η λογική επιλογή.

Οι άνθρωποι έχουν βρει άλλους δημιουργικούς λόγους για να επιλέξουν μια άλλη από τις επιλογές. Ορισμένα άτομα πιστεύουν ότι η απάντηση θα μπορούσε να είναι η ώρα που βρίσκεται πιο κοντά στη γραπτή λέξη «μεσάνυχτα». Αυτή η ερμηνεία προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας και προσκαλεί σε αντισυμβατική σκέψη.

Τα αινίγματα και οι γρίφοι συχνά πυροδοτούν ζωηρές συζητήσεις και προσφέρουν ευκαιρίες για διαφορετικές οπτικές γωνίες. Το ερώτημα για την πλησιέστερη ώρα στα μεσάνυχτα έχει πυροδοτήσει την περιέργεια και έχει διχάσει τις απόψεις. Είτε προτιμάτε την απλή προσέγγιση της 12:03 π.μ. είτε την πιο αφηρημένη θεώρηση της λέξης «μεσάνυχτα», είναι σαφές ότι το ερώτημα αυτό έχει προκαλέσει ενθουσιασμό και περιέργεια στους λάτρεις των γρίφων.