Και σε νέες απολύσεις προχωράει η Meta στο Facebook

Και σε νέες απολύσεις προχωράει η Meta στο Facebook
Έχει διώξει πάνω από το 25% του προσωπικού της σε 7 μήνες.

Οι δύσκολές μέρες στη Meta συνεχίζονται, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε νέο κύκλο απολύσεων που είναι ο τρίτος από τον Μάρτιο.

Η εταιρεία αναφέρει πως ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που απομακρύνονται από τη δουλειά τους μέχρι σήμερα είναι 10.000 και ουδείς γνωρίζει ακριβώς πόσοι ήταν τα… θύματα του τελευταίου κύματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κυρίως μειώθηκαν θέσεις σε τομείς πέραν των προγραμματιστών και κυρίως σε θέσεις στο marketing, στην επικοινωνία και στο recruiting.

500 εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν και από το γραφείο της εταιρείας στην Ιρλανδία, με τον αριθμό να είναι σχεδόν το 20% του προσωπικού για το τοπικό γραφείο.

Η Meta αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις και προφανώς συνεχίζεται η αναδιοργάνωση που είχε παραδεχτεί και σε εσωτερικό έγγραφο ο Mark Zuckerberg.

Από τον περσινό Νοέμβριο, οι απολύσεις στη Meta έχουν ξεπεράσει τις 21.000 και είναι οι περισσότερες που έχουν γίνει στην αγορά τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, έρχονται σε ένα ευρύτερο κύμα απολύσεων που έχει «χτυπήσει» τον κλάδο της τεχνολογίας, αφού σε αντίστοιχες κινήσεις προχώρησαν και οι Amazon, Google και Microsoft.

Πηγή εικόνας: Getty Images