Η «πιο θλιβερή» έπαυλη θα πωληθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες για ένα αδιανόητο ποσό

Επιμέλεια: Newsroom
Μια εντυπωσιακή έπαυλη στην άκρη του βράχου που έγινε πασίγνωστη ως το πιο "καταραμένο" έργο του Grand Designs, όταν κόστισε στον ιδιοκτήτη του το γάμο του, πρόκειται επιτέλους να πουληθεί.

Ένα μακροχρόνιο έπος γύρω από το "πιο θλιβερό" Grand Designs σπίτι που κατέληξε να κοστίσει σε έναν άνδρα το γάμο του, φτάνει επιτέλους στο τέλος του.

Το Chesil Cliff House είναι σχεδιασμένο στο στυλ ενός φάρου και καθόταν άδειο και επιβλητικό στα βράχια του Croyde, στο Devon, για χρόνια.

Η πτώση από μια συνεχιζόμενη μάχη για την ολοκλήρωση του έργου είδε τον ιδιοκτήτη Edward Short να χωρίζει με τη σύζυγό του Hazel, αφού το ζευγάρι είχε αρχικά βάλει στην άκρη έναν προϋπολογισμό 1,8 εκατ. λιρών και ήλπιζε να ολοκληρώσει την κατασκευή μέσα σε 18 μήνες.

Τελικά χρειάστηκαν 12 χρόνια και ο Έντουαρντ χρωστούσε 7 εκατομμύρια λίρες.
Πιο πρόσφατα, αναφέρθηκε ότι η πώληση του εκπληκτικού Chesil Cliff House μαζί με το εντυπωσιακό παράρτημα The Eye, που μοιάζει με φάρο, κατέρρευσε αφού ένας πιθανός αγοραστής αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή.

Τώρα, ωστόσο, η Express αναφέρει ότι δεν προέκυψαν τέτοια ζητήματα και ότι η διαπραγματευόμενη συμφωνία εξακολουθεί να είναι ζωντανή και να κλωτσάει.
Ο Nic Chbat, διευθυντής των κτηματομεσιτών Match Property στο Βόρειο Ντέβον, ο οποίος βοήθησε τους ιδιοκτήτες με το μάρκετινγκ και την εξεύρεση αγοραστών, δήλωσε στην Express.co.uk ότι ο λόγος που η πώληση είχε κολλήσει ήταν απλώς λόγω της "λήξης" του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος πώλησης.