Ταβέρνα στη Σχοινούσα πουλήθηκε 3,5 εκατομμύρια ευρώ

Ταβέρνα στη Σχοινούσα πουλήθηκε 3,5 εκατομμύρια ευρώ
Η ταβέρνα «Μερσίνι» που πουλήθηκε έχει έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων και αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για όσους περιηγούνται τις Κυκλάδες με σκάφη.

Ο πολυτελής τουρισμός αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ αυξάνεται και του yachting στο Αιγαίο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ακόμα και πολύ μικρά και απομακρυσμένα νησιά, τα οποία δεν ανήκαν στους δημοφιλείς προορισμούς να υποδέχονται αρκετούς τουρίστες με οικονομική άνεση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Σχοινούσα, όπου η παραθαλάσσια ταβέρνα «Μερσίνι» πουλήθηκε έναντι ποσού της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ηλία Μπέλλου στην kathimerini.gr, η παραθαλάσσια ταβέρνα «Μερσίνι», στον μικρό και προστατευμένο από τα μελτέμια ομώνυμο όρμο της Σχοινούσας, πουλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έναντι ποσού της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ σε συμφέροντα που συνδέονται με τον εφοπλιστή Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος διατηρεί και εμβληματική παραθεριστική κατοικία σε μεγάλη έκταση ιδιοκτησίας της οικογένειάς του στο νησί.

Πηγές αναφέρουν πως η νέα ιδιοκτησία έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τη διακεκριμένη σεφ της Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Θεοδωρακάκη, προκειμένου η ταβέρνα να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει υπό τη διεύθυνσή της ως «Duck», με το σήμα, δηλαδή, του γνωστού εμβληματικού εστιατορίου της συμπρωτεύουσας που βρίσκεται στα Πατριαρχικά Πυλαίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στη Σχοινούσα εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς, της σχετικής ιδιωτικότητας, που εξακολουθεί να τη χαρακτηρίζει σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων, αρκετές είναι οι παραθεριστικές κατοικίες που διατηρούν εκεί σημαντικά ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού και αστικού κόσμου που συχνά έχουν προσκεκλημένους.

Έτσι, έχει καταστεί αγαπημένος προορισμός για ιδιωτικές και ναυλωμένες θαλαμηγούς, ενώ τα πάρτι, οι δεξιώσεις και οι γάμοι που έχουν γίνει εκεί της έχουν προσδώσει έναν αυστηρά διακριτικό, αλλά και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Σε αυτήν την εικόνα έρχεται τώρα ένα μεγάλο όνομα του fine dining, όπως το «Duck» να βάλει τη δική του πινελιά. Κάτι το οποίο συμβαίνει αυτή την περίοδο και σε άλλα μικρά νησιά, με ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί το εστιατόριο «Παπαϊωάννου», που φέτος αποβιβάζεται στην Πάτμο βάζοντας τη σφραγίδα του στο εστιατόριο «Το Κύμα» στην είσοδο του λιμανιού της Σκάλας.

Η ταβέρνα «Μερσίνι» βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον προβλήτα που πιάνει το πλοίο της γραμμής, στον αυχένα του ομώνυμου όρμου.