Αβοήθητο σκυλί σέρνεται από τον ιδιοκτήτη του ενώ εκείνος βρίσκεται πάνω στην μοτοσικλέτα του (vid)

Αβοήθητο σκυλί σέρνεται από τον ιδιοκτήτη του ενώ εκείνος βρίσκεται πάνω στην μοτοσικλέτα του (vid)
Το οδυνηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο Μπαλί, όπου ένας αναβάτης σκούτερ εθεάθη να σέρνει ανάλγητα έναν ανυπεράσπιστο σκύλο κατά μήκος του δρόμου.

Ένα πρόσφατο περιστατικό που έλαβε μέρος στο Μπαλί σόκαρε τους φιλόζωους και προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο. Σε μια αηδιαστική επίδειξη σκληρότητας, ένας αβοήθητος σκύλος σύρθηκε βάναυσα πίσω από ένα σκούτερ, πυροδοτώντας μια συζήτηση σχετικά με τη σημασία της ευζωίας των ζώων και την επείγουσα ανάγκη για αυστηρότερους νόμους για την πρόληψη τέτοιων πράξεων βαρβαρότητας.

Το οδυνηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο Μπαλί, όπου ένας αναβάτης σκούτερ εθεάθη να σέρνει ανάλγητα έναν ανυπεράσπιστο σκύλο κατά μήκος του δρόμου. Το γραφικό βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδειχνε τον σκύλο να παλεύει απεγνωσμένα και να ουρλιάζει από τον πόνο, ενώ οι θεατές παρακολουθούσαν αβοήθητοι την οδυνηρή σκηνή που εκτυλισσόταν.

Καθώς το βίντεο κέρδισε έδαφος, φιλόζωοι και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν το σοκ και την οργή τους. Το συγκλονιστικό οπτικό υλικό άγγιξε πολλούς, οι οποίοι απαίτησαν δικαιοσύνη για το αθώο ζώο. Το περιστατικό πυροδότησε μια έντονη συζήτηση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύοντας την επείγουσα ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία για την καλή διαβίωση των ζώων και την επιβολή της στο Μπαλί.

Δυστυχώς, το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση στο Μπαλί. Το νησί έχει γίνει μάρτυρας πολλών περιπτώσεων κακοποίησης ζώων, από κυκλώματα κυνομαχιών μέχρι παραμέληση και κακομεταχείριση αδέσποτων ζώων. Ενώ υπάρχουν πολλές οργανώσεις και άτομα που ασχολούνται ακούραστα με την προστασία των ζώων και εργάζονται για τη βελτίωση της κατάστασης, η έλλειψη αυστηρών νόμων και η ασυνεπής εφαρμογή τους επέτρεψαν την επιμονή τέτοιων πράξεων κακοποίησης.