Πρώην υπάλληλος νεκροτομείου πούλησε ζωτικά όργανα μέσω Facebook

 Πρώην υπάλληλος νεκροτομείου πούλησε ζωτικά όργανα μέσω Facebook
Η 36χρονη εργαζόταν στο νεκροτομείο της πολιτείας του Αρκάνσας, όπου μέρος της δουλειάς της ήταν η μεταφορά, η αποτέφρωση και η ταρίχευση λειψάνων.

Μια πρώην εργαζόμενη σε νεκροτομείο πούλησε 20 κουτιά με μέλη από πτώματα, σε έναν άνδρα που γνώρισε μέσω Facebook, σύμφωνα με δικαστήριο του Αρκάνσας.

Η Candace Chapman Scott, από το Αρκάνσας, κατηγορείται ότι έκλεψε κρανία, οστά και δόντια πτωμάτων από σε μια ιατρική σχολή και τα πούλησε σε έναν άνδρα από την Πενσυλβάνια για κάτι παραπάνω από 11.000 δολάρια.

Η 36χρονη εργαζόταν στο νεκροτομείο της πολιτείας του Αρκάνσας, όπου μέρος της δουλειάς της ήταν η μεταφορά, η αποτέφρωση και η ταρίχευση λειψάνων. Εικάζεται ότι προσέγγισε τον αγοραστή τον Οκτώβριο του 2021, προσφέροντάς του «έναν πλήρως ταριχευμένο εγκέφαλο».

Το πρώτο της μήνυμα στο Facebook έγραφε σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα πως «Απλώς από περιέργεια, μήπως θα γνωρίζατε κάποιον στην αγορά που να ενδιαφέρεται για έναν απόλυτα ταριχευμένο εγκέφαλο;»

Αν και ο αγοραστής δεν προσδιορίζεται στο ομοσπονδιακό κατηγορητήριο, σε ξεχωριστές κατηγορίες στην Πενσυλβάνια κατονομάζεται ως Jeremy Lee Pauley.

Πούλησε έμβρυα, καρδιές, γεννητικά όργανα, πνεύμονες, δέρμα και εγκεφάλους

Κατά τους επόμενους εννέα μήνες, η Candace Scott πούλησε στον Jeremy Lee Pauley έμβρυα, καρδιές, γεννητικά όργανα, πνεύμονες, δέρμα και εγκεφάλους μεταξύ άλλων μελών του σώματος, όπως αναφέρουν οι κατηγορίες.

Κάποια στιγμή, πούλησε ακόμη και τα υπολείμματα ενός εμβρύου με έκπτωση, γράφοντας «δεν είναι σε εξαιρετική κατάσταση», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Η Candace Chapman Scott, κάτοικος του Little Rock, δήλωσε αθώα σε 12 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων συνωμοσίας για διάπραξη απάτης μέσω ταχυδρομείου, απάτης μέσω ταχυδρομείου, συνωμοσίας για διακρατική μεταφορά κλεμμένης περιουσίας κ.λπ.

Έχει προφυλακιστεί ενώ η ακρόαση για το αν θα της δοθεί η εγγύηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (2/5). Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη, ανέφερε η Arkansas Democrat Gazette.

Η βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ Amanda Jegley είπε στον δικαστή J. Thomas Ray την Παρασκευή ότι η κατηγορούμενη είναι ύποπτη φυγής στην προοπτική μιας μακροχρόνιας ποινής φυλάκισης. «Νομίζω ότι τα γεγονότα που έχει το κατηγορητήριο είναι μοναδικά κραυγαλέα και απαράδεκτα και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σημαντική δημόσια κατακραυγή», είπε.

Ο δικαστής παραδέχτηκε ότι η φερόμενη συμπεριφορά είναι «σοκαριστική και διεφθαρμένη». Αλλά επειδή η κατηγορούμενη δεν φέρεται να είναι επικίνδυνη, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς νόμους, υποτίθεται ότι θα διατάξει τη φυλάκισή της μόνο εάν υπάρχει κίνδυνος φυγής.

Οι αρχές έμαθαν για τις 16 συναλλαγές μέσω PayPal αφού έλαβαν καταγγελίες πέρυσι για τον Jeremy Lee Pauley. Ο Jeremy Lee Pauley κατηγορείται στην Πενσυλβάνια για πλημμέλημα που αφορά σε κατάχρηση πτώματος μεταξύ άλλων αλλά και κακουργηματικές πράξεις που αφορούν σε κλεπταποδοχή.