Έγραψε ιστορία το «Arte Povera» : Tο πρώτο συμφωνικό ραπ άλμπουμ είναι γεγονός

Έγραψε ιστορία το «Arte Povera» : Tο πρώτο συμφωνικό ραπ άλμπουμ είναι γεγονός
Ο Φώτης Γεωργιάδης έγραψε ιστορία, αφού «πάντρεψε» αρμονικά τη κλασική μουσική με τη rap και το αποτέλεσμα είναι απλά…άρρωστο.

Σήμερα(21/04) τα μεσάνυχτα κυκλοφόρησε στο Spotify το «Arte Povera», το άλμπουμ που κατάφερε να συνδέσει δυο κόσμους και έχει γίνει θέμα στους κύκλους καλλιτεχνών, αλλά και όσων ακούνε μουσική, κάθε είδους. Από σήμερα αυτοί που ακούνε κλασική μουσική μπορούν να ακούσουν τη μουσική του δρόμου και αυτοί που ακούν τη μουσική του δρόμου μπορούν να ακούσουν κλασική μουσική.

@beats_pliz Το Arte Povera Album κυκλοφορεί 21.04 από την @minosemi_official Κάνε PRESAVE τώρα για να το ακούσεις πρώτος! https://presave.umusic.com/beats-pliz-arte-povera #BeatsPliz #fyp #xyzbca #foryou #foryoupage #artepovera #thedocumentary ♬ Arte Povera Album Teaser - Beats Pliz

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο άλμπουμ δεν είναι κάτι απλό, είναι ένα big step για την ελληνική μουσική γενικότερα, ένα πρωτόγνωρο έργο, το οποίο ενώνει τις συμφωνικές ορχήστρες και την κλασική μουσική, με την ραπ αισθητική και την τέχνη του δρόμου. Μία απίστευτη ηχογράφηση με 40 άτομα χορωδία, 40 βιολιά και 40 πνευστά.
Για το Arte Povera, λοιπόν, ο Beats Pliz ταξιδεύει σε 3 διαφορετικά στούντιο της Ευρώπης(Πράγα, Βουδαπέστη και Σόφια) συνέθεσε εννέα τραγούδια, στη συνέχεια τα ηχογράφησε με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες και τέλος, σάμπλαρε τον εαυτό του. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα beats που προέκυψαν «πατήθηκαν» από κάποιους εκ των σημαντικότερων ράπερ της χώρας. Αλφαβητικά συμμετέχουν οι: Bloody Hawk, Dani Gambino, Εθισμός, Hawk, Λεξ, Μικρός Κλέφτης, Sadam, Vlospa και Wang. Ο λόγος της επιλογής τους αναφέρεται ξεκάθαρα στο πρώτο πεντάλεπτο του ντοκιμαντέρ. Κάθε beat φτιάχτηκε συγκεκριμένα για τον εκάστοτε ράπερ.

11

Μέχρι και εχθές(20/04), όλοι μιλούσαν για το όραμα του Beats Pliz που έλαβε σάρκα και οστά, κατακλύζοντας από την πρώτη στιγμή τις κινηματογραφικές αίθουσες και τα social media, αποσπώντας παράλληλα διθυραμβικές κριτικές. Σήμερα(21/04) όλοι μιλούν για το επικό άλμπουμ που έχει βάλει φωτιά… σε ηχεία και ακουστικά.