Πλήκτρα solid-state με ρυθμιζόμενη ευαισθησία θα έχουν τα iPhone 15 Pro

Παύλος Παπαπαύλου
Πλήκτρα solid-state με ρυθμιζόμενη ευαισθησία θα έχουν τα iPhone 15 Pro
Άλλη μια αλλαγή από την Apple για τα φετινά μοντέλα.

Φαίνεται πως έχουμε μπει για τα καλά στη φάση προετοιμασίας των iPhone 15 και όπως είναι λογικό, οι πληροφορίες από συνεργάτες και κατασκευαστές επιμέρους τμημάτων έχουν αρχίσει να μιλάνε στα media.

Η νεότερη φήμη που εμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες για τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max αναφέρουν πως οι δύο συσκευές θα φέρουν περιμετρικά στο εξωτερικό τους τμήμα solid-state πλήκτρα και μάλιστα με ρυθμιζόμενη ευαισθησία.

Εικάζεται πως το πλήκτρο της έντασης του ήχου θα γίνει ενιαίο και με ρυθμίσεις που θα μπορεί να πειράξει ο χρήστης από το μενού, ενώ και ένα νέο προγραμματιζόμενο Action button θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά.

Αυτό θα τοποθετηθεί στη θέση του γνωστού διακόπτη mute και θα μπορεί να ρυθμίζει πολλαπλές παραμέτρους, όπως πχ. τη ρύθμιση του προσανατολισμού της συσκευής, την ενεργοποίηση του low power mode και άλλων.

Τα νέα capacitive πλήκτρα των iPhone 15 Pro θα έχουν έναν ειδικό επεξεργαστή που θα δουλεύει ακόμη και όταν η μπαταρία του τηλεφώνου βρίσκεται στο 0%, έτσι ώστε ο χρήστης πχ. να μπορεί να το ενεργοποιήσει ή να πατήσει έναν συνδυασμό.

Οι χρήστες εικάζεται πως θα μπορούν να ορίσουν μέχρι και την ευαισθησία των πλήκτρων από τις ρυθμίσεις.

Ο νέος αυτός επεξεργαστής χαμηλής κατανάλωσης θα είναι υπεύθυνος και για το NFC, το Bluetooth LE και τα UW chips.