Επιβάτης αεροπλάνου άνοιξε την έξοδο κινδύνου προκαλώντας αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (vid)

Επιβάτης αεροπλάνου άνοιξε την έξοδο κινδύνου προκαλώντας αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (vid)
Μια πτήση της Delta Airlines από το Λος Άντζελες προς την Ατλάντα καθυστέρησε αρκετές ώρες, αφού ένας επιβάτης άνοιξε την πόρτα έκτακτης ανάγκης και ενεργοποίησε την τσουλήθρα εκκένωσης.

Μια πτήση της Delta Airlines από το Λος Άντζελες προς την Ατλάντα καθυστέρησε αρκετές ώρες, αφού ένας επιβάτης άνοιξε την πόρτα έκτακτης ανάγκης και ενεργοποίησε την τσουλήθρα εκκένωσης, προκαλώντας χάος και σύγχυση μεταξύ των επιβατών και του προσωπικού του αεροδρομίου.

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά αφότου το αεροπλάνο είχε φτάσει στην πύλη του στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Ο επιβάτης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να βγει γρήγορα από το αεροπλάνο και νόμιζε ότι η πόρτα ήταν η σωστή έξοδος.

Οι επιβάτες έμειναν άναυδοι καθώς η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης φούσκωσε και άνοιξε γρήγορα, προκαλώντας αναστάτωση στο προσωπικό εδάφους. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό.

Η Delta εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο επιβάτης συνελήφθη αμέσως από την ασφάλεια του αεροδρομίου και ότι η πτήση καθυστέρησε ενώ το αεροπλάνο επιθεωρήθηκε για τυχόν ζημιές.

Το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρέμβαση στον εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης ενός αεροπλάνου και τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν. Εκτός από την πρόκληση σημαντικών καθυστερήσεων και διαταραχών, τέτοιες ενέργειες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις και υψηλά πρόστιμα.

Επιπλέον, το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της σωστής ενημέρωσης των επιβατών σχετικά με τις διαδικασίες ασφαλείας πριν από την απογείωση. Παρόλο που οι πόρτες και οι διαφάνειες εξόδου κινδύνου μπορεί να φαίνονται απλή ιδέα, οι επιβάτες πρέπει να κατανοήσουν ότι το άνοιγμά τους σε λάθος στιγμή μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.