Φουρτούνες για το Twitter, διέρρευσε μέρος του πηγαίου κώδικά του

Φουρτούνες για το Twitter, διέρρευσε μέρος του πηγαίου κώδικά του
Σημαντικά ζητήματα έχει να αντιμετωπίσει πλέον ο Έλον Μασκ και η εταιρεία του.

Άλλη μια μεγάλη περιπέτεια έρχεται για τον Έλον Μασκ και το Twitter, αφού σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι New York Times, μέρος του πηγαίου κώδικα της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης διέρρευσε online.

Ο πηγαίος κώδικας είναι η «καρδιά» κάθε λογισμικού και από τη στιγμή που φεύγει από τον ιδιοκτήτη του είναι ανοιχτός σε πολλά προβλήματα, από τα πιο… ελαφριά που έχουν να κάνουν με αντιγραφή, έως και τα πιο σοβαρά που μπορεί να αποκαλύψουν κενά ασφαλείας.

Το Twitter έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες νομικές ενέργειες έτσι ώστε να κατέβουν τα σχετικά αρχεία από υπηρεσίες όπως το Github, ωστόσο ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ακόμη για πόσες ώρες έμειναν όλα αυτά σε δημόσια θέα.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ φαίνεται πως έχει ζητήσει και από το δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια να αποκαλυφθεί και η ταυτότητα του χρήστη που δημοσίευσε τον κώδικα, αλλά και στοιχεία όσων έχουν πρόσβαση σε αυτόν και τον κατέβασαν.

Οι άνθρωπο του Twitter εκτιμούν πως η ζημιά έγινε από δυσαρεστημένο υπάλληλο που απολύθηκε μέσα στον τελευταίο χρόνο, όταν και ο Μασκ έδιωξε σχεδόν το 80% του προσωπικού που βρήκε όταν πήρε τον έλεγχο της εταιρείας.

Πηγή εικόνας: Reuters