Η αγελάδα- δραπέτης που διέσχισε το Μπρούκλιν βρήκε καταφύγιο (vid)

Η αγελάδα- δραπέτης που διέσχισε το Μπρούκλιν βρήκε καταφύγιο (vid)
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας αγελάδας στην Πενσυλβάνια, που το είχε σκάσει ενώ την πήγαιναν σε σφαγείο.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας αγελάδας στην Πενσυλβάνια, που το είχε σκάσει ενώ την πήγαιναν σε σφαγείο. Η περιπέτειά της ξεκίνησε όταν δραπέτευσε από ένα φορτηγό που τη μετέφερε από μια φάρμα της Πενσυλβάνια σε βέβαιο θάνατο στο Saba Live Poultry στο Canarsie του Μπρούκλιν. Οι υπάλληλοι του σφαγείου και οι εργαζόμενοι σε μια κοντινή πiτσαρία προσπάθησαν να την προλάβουν, σε μια καταδίωξη που κράτησε αρκετά λεπτά και απαθανατίστηκε από τα κινητά των περαστικών.

Αν και τελικά κατάφεραν να την πιάσουν και να τη μεταφέρουν στο σφαγείο, η αγελάδα ήταν τυχερή και βρήκε έναν ήρωα στο πρόσωπο του Mike Stura, ιδιοκτήτη του καταφυγίου ζώων Skylands και υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ζώων.

Η απελευθέρωση της αγελάδας

Ο Stura εξασφάλισε την απελευθέρωση της αγελάδας κατά τη διάρκεια μιας τρίωρης τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη της φάρμας και τον διευθυντή της Saba Live Poultry. Ο ίδιος δεν σχολίασε πώς ακριβώς έκλεισε τη συμφωνία, δεν θέλει να αποκαλύψει τις μεθόδους του, αλλά κατέστησε σαφές ότι δεν πληρώνει για κανένα ζώο.

«Το να πληρώσω χρήματα θα ήταν αντιπαραγωγικό για τον στόχο μου», είπε στον Guardian ο Stura, ο οποίος είναι vegan. «Δεν θέλουμε να υπάρχουν σφαγεία, οπότε πώς μπορούμε να είμαστε υπέρμαχοι των ζώων και να τα πληρώνουμε ταυτόχρονα;»

Αρχικά, η αγελάδα αναφέρθηκε ως θηλυκή αλλά ο Stura είχε τις αμφιβολίες του. «Την είδα να πηδάει έναν φράχτη σε αυτό το βίντεο και είδα κάτι να κρέμεται από κάτω», είπε. Όπως αποδείχθηκε τελικά ήταν ένα αρσενικό μοσχάρι, που ο Strura ονόμασε Stewie.

Ο Stewie θα ζήσει τη ζωή του στο Skylands, μια επιχείρηση διάσωσης ζώων στο Νιου Τζέρσεϊ όπου περισσότερα από 400 ζώα ζουν μαζί σε 232 στρέμματα βοσκοτόπων.

Οι επισκέπτες μπορούν να πάνε για μια ημερήσια εκδρομή ή να μείνουν στη φάρμα ώστε να συναντήσουν και άλλα ζώα, που έχουν υπάρξει διάσημοι αποστάτες. Ένας είναι ο Freddy, επίσης «δραπέτης» από σφαγείο που έγινε πρωτοσέλιδο αφού απόδρασε από ένα κλουβί στο Κουίνς και η Briana, που πήδηξε από ένα φορτηγό καθώς περνούσε με ταχύτητα κάτω από την Route 80 κοντά στο Paterson, του Νιου Τζέρσεϊ

Ο Stura oδήγησε τρεις ώρες στην Πενσυλβάνια για να πάρει τον Stewie. «Ήμουν εκεί στις 14: 00 καθισμένος στο φορτηγό μου σαν χαζός», είπε αφού περίμενε τον οδηγό του φορτηγού για να παραλάβει τον Stewie, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Λίγο πριν βγει live στο Facebook, o Stura για να αφηγηθεί την περιπέτειά του, τού τηλεφώνησε ο οδηγός και του είπε ότι ήταν στο σημείο συνάντησης τους. Ο Stura οδήγησε αμέσως εκεί, πήρε τον Stewie και επέστρεψαν στο Skylands. Όταν έφτασαν στο αγρόκτημα, ο Stewie μπήκε πρώτα σε μια απομονωμένη περιοχή, όπου και θα περιμένει έναν κτηνίατρο να τον ελέγξει. Μόλις ο κτηνίατρος δώσει ένα ΟΚ, η αγελάδα θα συναντηθεί με τα άλλα ζώα.