Μακελειό στο Ντένβερ: Μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε 2 καθηγητές του σε γυμνάσιο της πόλης

Newsroom
Μακελειό στο Ντένβερ: Μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε 2 καθηγητές του σε γυμνάσιο της πόλης
Το σχολικό ίδρυμα αναφέρει πως τα δύο θύματα ανήκουν στο προσωπικό του σχολείου.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Ντένβερ των ΗΠΑ, σε λύκειο της πόλης από τους οποίους φαίνεται πως έχουν πέσει νεκροί δύο ενήλικοι πολίτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας στο Ντένβερ, «δυο ενήλικοι είναι τα θύματα, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Θεωρούμε πως ο ύποπτος δεν βρίσκεται πλέον στο σημείο του επεισοδίου και οι ερευνητές εργάζονται προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες».

Το δίκτυο CBS, μεταδίδει πως ήταν ένας μαθητής που πυροβόλησε δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού στο East High School το πρωί της Τετάρτης(22/03). Αστυνομικοί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ντένβερ έσπευσαν στο σχολείο πριν από τις 10 π.μ. της Τετάρτης μετά από αναφορές για την απειλή, η οποία προκάλεσε κλείδωμα του σχολείου.

Ασθενοφόρο εθεάθη να μεταφέρει μαθητή που χρειάστηκε ιατρική φροντίδα έξω από το σχολείο στις 10;43 το πρωί (τοπική ώρα).

Όπως μεταδίδει το CNN, οι υπεύθυνοι του σχολείου East High School εφαρμόζουν ελεγχόμενη εκκένωση μαθητών από το σχολείο, έπειτα από υποδείξεις των αστυνομικών Αρχών. Οι μαθητές που βγαίνουν από το κτίριο, συνοδεύονται από αστυνομικούς στα αυτοκίνητα των συνοδών τους.

«Οι μαθητές που οδήγησαν θα συνοδεύονται στα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ και θα μπορούν να φύγουν. Οι μαθητές που χρησιμοποιούν το λεωφορείο θα κρατηθούν μέχρι να φτάσει το λεωφορείο τους» αναφέρει το σχολείο του Ντένβερ.

Το σχολικό ίδρυμα αναφέρει πως τα δύο θύματα ανήκουν στο προσωπικό του σχολείου. Νωρίτερα το κτίριο τέθηκε υπό περιορισμό από τις Αρχές στο Ντένβερ, προκειμένου να ελεγχθεί ο χώρος και να διασφαλιστεί η ασφαλής εκκένωση.

Το εν λόγω σχολείο στο Ντένβερ αριθμεί περίπου 2.500 χιλιάδες μαθητές και είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα αυτής της βαθμίδας στην περιοχή.