Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Κουβέιτ μετά την διαρροή πετρελαίου (vid)

Newsroom
 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Κουβέιτ μετά την διαρροή πετρελαίου (vid)
Διαρροή πετρελαίου παρατηρήθηκε σε μη κατοικημένη περιοχή με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Κουβέιτ να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή προβλήματα στην περιοχή.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Κουβέιτ, η Kuwait Oil Company, κήρυξε σήμερα (20/3) «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» μετά τη διαρροή πετρελαίου που παρατηρήθηκε σε χερσαία περιοχή, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή προβλήματα στην παραγωγή.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανακοίνωσε «την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της διαρροής πετρελαίου στο δυτικό τμήμα της χώρας».

Η διαρροή σημειώθηκε σε μια μη κατοικημένη περιοχή, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες και «η παραγωγή δεν επηρεάζεται», δήλωσε ο Κουσάι Αλαμέρ εκπρόσωπος της εταιρείας χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές σημείο.

«Δεν έχει παρατηρηθεί καμία έκλυση τοξικών στο σημείο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι έχουν σταλεί επί τόπου ομάδες για να εντοπίσουν την πηγή της διαρροής και να την περιορίσουν.

Η εφημερίδα του Κουβέιτ al Rai ανήρτησε στο Twitter βίντεο στο οποίο φαίνεται μεγάλη ποσότητα πετρελαίου να βγαίνει από έναν αγωγό σε ένα ξερό τοπίο. Το Κουβέιτ είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αργού πετρελαίου παγκοσμίως. Σχεδόν το 90% των εσόδων της χώρας προέρχονται από το πετρέλαιο.