2mazi: Το εστιατόριο που θα σε ταξιδέψει σε έναν vintage προορισμό γεύσης και αρωμάτων

Newsroom
2mazi: Το εστιατόριο που θα σε ταξιδέψει σε έναν vintage προορισμό γεύσης και αρωμάτων
Πήγαμε στο εστιατόριο του Ηλία Γώγου, δοκιμάσαμε μερικά από τα πιάτα για τα οποία φημίζεται και περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ μετά τη δουλειά.

Σε ένα ήσυχο σημείο στις παρυφές της Πλάκας και στον αριθμό 48 επί της οδού Νίκης, ένα κρυμμένο «στολίδι» της Αθήνας περιμένει κάθε επισκέπτη για να τον πάρει μαζί του σε ένα ταξίδι γαστρονομικής απόλαυσης. Ο Ηλίας Γώγος, μετά από πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης αλλά και συγκεκριμένα στον ρόλο του σεφ, θέλησε με το 2Mazi να δημιουργήσει έναν προορισμό με πρωταρχικό σκοπό το να περνάνε όλοι καλά. Είτε αυτό σημαίνει γεύση, είτε σέρβις είτε ατμόσφαιρα. Και τα κατάφερε.

Καθώς θέλαμε να δοκιμάσουμε κι εμείς αυτήν την εμπειρία, ένα βράδυ Τρίτης, ξεκινήσαμε για Πλάκα και βιώσαμε την «αγάπη» με την οποία ντύνεται κάθε τι στο 2Mazi.

Η vintage ατμόσφαιρα

Μπαίνοντας στο εστιατόριο, το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε είναι η vintage αισθητική του χώρου, από τις ανθισμένες ταπετσαρίες στους τοίχους μέχρι τον διακριτικό φωτισμό που δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα χαλάρωσης για το δείπνο μετά τη δουλειά. Το σημείο με τον κόκκινο καναπέ δίπλα στο παράθυρο, ειδικά, είναι το cozy spot όπου μπορείς να απομονωθείς και να απολαύσεις το φαγητό με την παρέα σου, ρεμβάζοντας και λίγο στο εξωτερικό.

2mazi

Το προσωπικό είναι ιδιαίτερα ευγενικό, διακριτικό και «ζεστό» αλλά σίγουρα θα ξεχωρίσεις τον Peter για την ευγένεια και τις γνώσεις του, όχι μόνο στα του εστιατορίου, αλλά και γενικά σε ό,τι αφορά στο φαγητό.

Ένα ταξίδι στη γεύση και στα αρώματα

Η βραδιά άρχισε με τρία διαφορετικά είδη χειροποίητου ψωμιού από τα οποία ξεχώρισε αδιαμφισβήτητα ένα ιδιαίτερο και συνάμα πεντανόστιμο ψωμί από χαρούπι. Καθώς απολαμβάναμε το κρασί μας, τα πρώτα πιάτα σηματοδότησαν μία πολλά υποσχόμενη αρχή.

2mazi

Η σαλάτα με φασολάκια, μαριναρισμένο τόνο, ροβίτσα και κρέμα γιαούρτι ήταν τόσο δροσιστική όσο έπρεπε για να «γαργαλίσει» τον ουρανίσκο και να μας προετοιμάσει για τη συνέχεια. Οι παναρισμένες γαρίδες με πάνκο έδεναν υπέροχα με τον ταραμά, το μελάνι σουπιάς και την κόκκινη πιπεριά, ενώ το καλαμάρι με κρέμα αβοκάντο, ζελέ ούζο, λάδι μέντας και πέρλες από «χαβιάρι» ρέγγας ήταν άψογα ψημένο, με τα αρώματα να αναδύονται σε κάθε μπουκιά.

2mazi

Πάντα υπό την καθοδήγηση του Ηλία Γώγου, τα εκλεκτά υλικά έθεσαν ψηλά τον πήχη και στα επόμενα πιάτα.

2mazi

Πρωταγωνιστής της βραδιάς στον ουρανίσκο ήταν σίγουρα το ριζότο με κολοκυθάκι, σπαράγγια και καραβίδα, με το λεμόνι κονφί να αφήνει μία εξαιρετική όξινη επίγευση στον ουρανίσκο. Στις top επιλογές ανήκει σίγουρα και το λαυράκι «α λα πολίτα» με το άψογο ψήσιμό του αλλά και τον ζωμό μάραθου που του έδινε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο άρωμα.

2mazi

Κάθε λάτρης του κρέατος, όμως, θα αγαπήσει τα μοσχαρίσια μάγουλα που έχουν σιγομαγειρευτεί για 15 ώρες και πραγματικά «λιώνουν» στο στόμα. Ο αφρός πατάτας και το χαβιάρι κόκκινης πιπεριάς δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό για να ολοκληρωθεί με πλούσια γεύση το πιάτο.

Όσο για τα επιδόρπια, δε χρειάζεται να πούμε πολλά, πέρα από το ότι μία μπουκιά αρκεί για να καταλάβεις το επίπεδο της τεχνικής αλλά και την ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Εμείς, δοκιμάσαμε την εκπληκτική και ιδιαίτερα ελαφριά κρέμα γαλακτομπούρεκο με τραγανό σπασμένο φύλλο και στρώμα πορτοκαλιού. Η μπάλα σορμπέ λεμόνι είναι αυτό που χρειάζεσαι τόσο για να δροσίσεις την απόλαυση του γλυκού όσο και για να ξεπλύνεις το στόμα σου από όλα τα αλμυρά που προηγήθηκαν. Ως δεύτερο, επιλέξαμε τη σοκολάτα γάλακτος με κραμπλ σοκολάτας, ό,τι πρέπει για τους chocolate lovers, ένα γλυκό που θα μας μείνει αξέχαστο για την υπέροχη κρέμα καραμέλας αλλά και το παγωτό λευκής σοκολάτας που το συνόδευε.

2mazi

Το 2Mazi είναι χωρίς αμφιβολία το πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα που θα σε ενθουσιάσει με τα πιάτα, την ατμόσφαιρα αλλά και το προσωπικό του και θα σε κάνει να πηγαίνεις ξανά και ξανά.

2Mazi

Νίκης 48, 105 58 Αθήνα

Τηλ. 21 0322 2839

Instagram

Facebook