Η Xiaomi παρουσίασε τα Xiaomi 13 smartphones, αλλά και νέα smart προϊόντα στο MWC 2023

Παύλος Παπαπαύλου
Η Xiaomi παρουσίασε τα Xiaomi 13 smartphones, αλλά και νέα smart προϊόντα στο MWC 2023
Γνωρίστε τις νέες συσκευές της γνωστής κινεζικής εταιρείας.

Μπορεί το MWC 2023 να ξεκινάει τις επόμενες ώρες, ωστόσο η Xiaomi άνοιξε ήδη τα χαρτιά της στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Πρωταγωνιστής των ανακοινώσεων ήταν αναμφισβήτητα η αγορά των smartphones, με την κινεζική εταιρεία να αποκαλύπτει πλήρως τα Xiaomi 13 smartphones της.

Η συνεργασία με την Leica εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή φωτογραφική εμπειρία, προσφέροντας κάτι που πλησιάζει το επαγγελματικό επίπεδο λήψεων. Στο εσωτερικό των Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro βρίσκεται ο νέος επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 2 και το σύστημα Surge της Xiaomi για τη διαχείριση της μπαταρίας, που εγγυάται υψηλές αποδόσεις σε κάθε λειτουργία της συσκευής. Αμφότερες είναι εξοπλισμένες με το τριπλό σύστημα καμερών με φακούς Leica. Οι χρήστες μπορούν επίσης να διαλέξουν μεταξύ δυο διαφορετικών στυλ φωτογράφισης, το “Leica Authentic Look” και το “Leica Vibrant Look”, ανάλογα με την αισθητική τους, για φωτογραφίες υψηλής λεπτομέρειας με ήπιο κορεσμό χρωμάτων. Με ένα εύχρηστο UI, ακόμα περισσότερες επιλογές βρίσκονται στη διάθεση του χρήστη, όπως τα Leica Filters, Leica watermark και η επιλογή χρήσης του κλασικού ήχου του κλείστρου της Leica.

Xiaomi

Τα Xiaomi 13 Pro και Xiaomi 13 ξεχωρίζουν επίσης για τις δυνατότητες τους στη μαγνητοσκόπηση βίντεο, αφού προσφέρουν τη λειτουργία Create in Dolby Vision με ζωντανά χρώματα, έντονες αντιθέσεις και πλούσιες λεπτομέρειες, λειτουργία 4K Ultra Night Videos και HyperOIS video stabilization για εξαιρετικής ποιότητας βίντεο.

Διαθέσιμο σε δυο κλασικά χρώματα το Xiaomi 13 έχει flat σχεδιασμό με επίπεδες άκρες και μια 2.5D κυρτή πλάτη, ποσοστό σώματος-οθόνης, 93.3%, υπέρ-λεπτά bezels και chin στα 1.61mm για μια εξαιρετική εμπειρία θέασης. Με μια μεγάλη FHD+ AMOLED οθόνη στις 6.36", το Xiaomi 13 εγγυάται υπέροχη χρωματική απόδοση και φωτεινότητα με το υλικό E6 AMOLED ακόμα σε συνθήκη χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας.

Από την άλλη, το Xiaomi 13 Pro διαθέτει ένα κεραμικό τρισδιάστατο σώμα για ένα ιδιαίτερο look. Η συσκευή κυκλοφορεί σε δυο χρώματα, Ceramic White και Ceramic Black. Με οθόνη 120Hz WQHD+ AMOLED, πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα στις 6,73”. Χάρη στο ίδιο υλικό Ε6 είναι ικανό να φτάσει στα 1200 nits σε φωτεινότητα και 1900 nits σε πλήρη φωτεινότητα, καθώς και να προσφέρει υψηλής ακρίβειας χρώματα με την TrueColor λειτουργία. Με Dolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLG, καθώς και στήριξη Dolby Atmos, η συσκευή προσφέρει μια πραγματικά εντυπωσιακή οπτικοακουστική εμπειρία.

Xiaomi

Αμφότερες διαθέτουν πιστοποίηση IP68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, για μεγαλύτερη προστασία και σιγουριά. To Xiaomi 13 Pro και Xiaomi 13 θα προσφέρουν 3 γενιές ενημερώσεων του λογισμικού Android, καθώς και 5 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Οι χρήστες των δυο συσκευών θα έχουν για τους πρώτους 6 μήνες δωρεάν χρήση του Google Cloud συστήματος αποθήκευσης μέχρι 2ΤΒ, ως έξτρα αποθηκευτικό χώρο για τις αναμνήσεις που δημιουργήσατε με το επαγγελματικό σύστημα κάμερας, καθώς και πρόσβαση στις υπηρεσίες YouTube Premium για πρόσβαση στο ΥοuTube χωρίς διαφημίσεις, και YouTube Music. Επίσης, χάρη στη λειτουργία ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου του Android, οι χρήστες των Xiaomi 13 Pro και Xiaomi 13 μπορούν να μοιραστούν τα κλειδιά τους ψηφιακά, με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Επιπλέον, χρήστες αμφότερων συσκευών καλύπτονται από εγγύηση επισκευής, δίχως κόστος, για τους πρώτους 12 μήνες από την ημέρα αγορά τους. Η Xiaomi πλέον προσφέρει την υπηρεσία Smartphone International Warranty σε πάνω από 40 αγορές παγκοσμίως. Οι χρήστες του Xiaomi 13 Pro που βρίσκονται εντός της εγγύησης μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίες οπουδήποτε, σε οποιοδήποτε επίσημο πάροχο Xiaomi στον κόσμο. Επισκεφτείτε το mi.com για περισσότερες πληροφορίες.

Το Xiaomi Lite 13 είναι το τρίτο μοντέλο και απευθύνεται σε νεαρούς χρήστες που είναι παθιασμένοι με τη λήψη υπέροχων selfie, stories, και σκηνικών. Με διπλό σύστημα μπροστινής κάμερας και ένα ευέλικτες λειτουργίες λογισμικού, η συσκευή είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες τους. Ενώ η 32ΜΡ κεντρική κάμερα είναι κατάλληλη για υπέροχες φωτογραφίες, η κάμερα των 8ΜΡ βοηθά στη λήψη επιπλέον στοιχείων βάθους για ένα φυσικό bokeh effect στις selfies.

Xiaomi

Η συσκευή προσφέρει επιπλέον αξία στα χέρια των δημιουργών περιεχομένου χάρη στο σύστημα Dynamic Framing το οποίο εντοπίζει με έξυπνο τρόπο τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται εντός του πλαισίου, καθώς και μέσα από τα συστήματα Selfie zoom, Pocket mirror και Xiaomi Selfie Glow. Όλες αυτές οι λειτουργίες είναι σχεδιασμένες για την εύκολη και γρήγορη λήψη selfie και βιντεοκλήσεων. Το Xiaomi 13 Lite διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 7 Gen 1, μια υπέροχη οθόνη AMOLED στα 120Hz και ταχεία φόρτιση στα 67W. Μόλις 7.23 σε πάχος και 171 γραμμάρια σε βάρος και μια μπαταρία στα 4.500mAh, δίνει μια μοναδική αίσθηση χρήσης στο χέρι και μεγάλη διάρκεια ζωής σε καθημερινή βάση.

Ανακοινώσεις είχαμε και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων. Η εταιρεία παρουσίασε τα νέα της ακουστικά Xiaomi Buds 4 Pro που έρχονται με ανανεωμένη τεχνολογία TWS και κομψό, «καθαρό» σχεδιασμό. Χρησιμοποιούν την τεχνολογία LDAC της Sony που επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες μέχρι και 990kps στα 32-bit, ενώ υποστηρίζουν και Hi-Res Audio Wireless. Διαθέτουν ένα εντυπωσιακό σύστημα noise cancellation (ακύρωσης θορύβου), μέχρι και 48dB, για την απομόνωση του χρήστη από ανεπιθύμητους θορύβους που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Xiaomi

Η λειτουργία Build-in Dimensional audio μπορεί επίσης να αντιληφθεί τις κινήσεις του κεφαλιού του εκάστοτε χρήστη και να προχωρήσει στις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε κάθε ηχητική λεπτομέρεια να βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει για έναν απόλυτα ρεαλιστικό ήχο. Επιπλέον, ο σε βάθος ήχος δημιουργεί μια εμπειρία surround, γεγονός που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις των ταινιών, οι οποίοι αναζητούν μια κινηματογραφική εμπειρία όπου και αν βρίσκονται.

Τα νέα ακουστικά της Xiaomi διαθέτουν μια εντυπωσιακά μεγάλη μπαταρία, για έως και 9 ώρες αδιάκοπή ακρόαση σε μία φόρτιση και μέχρι 38 ώρες διάρκεια ζωής όταν γίνεται χρήση και της θήκης. Τα ακουστικά μπορούν να φορτίσουν και ασύρματα, κάνοντας τη χρήση τους ακόμα πιο εύκολη και απλή. Τέλος, οι χρήστες μπορούν εύκολα να συνδέσουν τα ακουστικά τους με πολλαπλές συσκευές χάρη στη λειτουργία dual-device connectivity.

To επόμενο ρολόι της εταιρείας είναι το Xiaomi Watch S1 Pro. Διαθέτει μια AMOLED οθόνη στις 1.47”, περιστρεφόμενο καντράν και ζαφειρένιο κρυσταλλικό τζάμι για αντοχή στις γρατζουνιές. Κυκλοφορεί σε δύο υπέροχα χρώματα - μια όμορφη ασημένια θήκη με το δερμάτινο λουράκι και μια μαύρη θήκη με το μαύρο λουράκι από καουτσούκ. Και τα δύο μπορούν να εξατομικεύουν, επιλέγοντας από τις πάνω από 100 υπέροχες όψεις ρολογιού, για κάθε προτίμηση. Επιπλέον, με μια απλή κίνηση οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το λουράκι για μια πραγματικά ευέλικτη αισθητική.

Xiaomi

Το Xiaomi Watch S1 Pro έχει ενσωματώσει ένα μοναδικό UI design και βελτιστοποιημένες κινούμενες εικόνες, ενισχύοντας την αισθητική της όψης του και τη ρευστότητα της οθόνης για μια ασύγκριτη εμπειρία χρήσης. Επιπλέον, η προηγμένη τεχνολογία συγχρονισμού της συσκευής μειώνει την οποιαδήποτε καθυστέρηση στην λήψη ενημερώσεων. Το Xiaomi Watch S1 Pro μπορεί να συνδεθεί με Xiaomi smartphones και να κάνει χρήση της αποκλειστικής λειτουργίας pop-up pairing.

Καταγράφει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, για πάνω από 100 αθλητικές δραστηριότητες. Για τους δρομείς, η συσκευή διαθέτει 10 ειδικά προγράμματα, σχεδιασμένα ανάλογα με τη φυσική τους κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του συνδυασμού περπατήματος/τρέξιμου για τους αρχάριους ή «κάψιμου» λίπους και χτισίματος αντοχής, μέχρι και λειτουργία για περιστασιακή άθληση με σκοπό την ενίσχυση της καρδιάς και των πνευμόνων. Καταγράφει επίσης όλα τα στοιχεία σχετικά με την άσκηση και την υγεία όπως θερμίδες, ένταση άσκησης, παρακολούθηση ύπνου, καρδιακός παλμός, SpO2, ώστε οι χρήστες να έχουν στα χέρια τους μια πλήρη ενημέρωση για την πρόοδο της καθημερινής τους άσκησης και την κατάσταση της υγείας τους.

Χάρη στην εντυπωσιακή μπαταρία του, το Xiaomi Watch S1 Pro αντέχει μέχρι και 14 μέρες, ενώ με μια μόλις δεκάλεπτη φόρτιση έχετε στη διάθεση σας άλλες 2 μέρες χρήσης. Το ρολόι διαθέτει επίσης ένα ισχυρό ηχείο με σύστημα ΑΙ noise cancellation ώστε οι χρήστες να πραγματοποιούν τις κλήσεις τους με Bluetooth μέσω της συσκευής. Επιπλέον, το Xiaomi Watch S1 Pro έρχεται με μια άνετη βάση ασύρματης φόρτισης, μέσω της οποία μπορείτε να φορτίσετε τη συσκευή στο 100% της σε μόλις 85 λεπτά.

Τέλος, παρουσιάστηκε το νέο ηλεκτρικό πατίνι της Xiaomi, το Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra. Προσφέρει μια υπέροχα ομαλή και ασφαλή διαδρομή, ακόμα και σε δύσκολες επιφάνειες. Αυξάνοντας το ύψος του σασί του, μαζί με το προηγμένο διπλό σύστημα αναρτήσεων, οι επιβάτες έχουν καλύτερη ορατότητα και σταθερότητα, ακόμα και σε ανώμαλες επιφάνειες. Για να μειωθεί η πιθανότητα ζημιάς στα λάστιχα, το Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra κυκλοφορεί με μεγάλα αδιάτρητα και αυτοσφραγιζόμενα λάστιχα DuralGel 10 ιντσών της Xiaomi, που εγγυώνται την ασφάλεια των επιβατών και βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης.

Xiaomi

Είναι σχεδιασμένο με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και φτάνει μέχρι τα 25 χλμ/ώρα, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρες με κλίσεις έως και 25% με ευκολία. Με 940W ανώτερης ισχύς κινητήρα, διαθέτει μια ιδιαίτερα μεγάλη μπαταρία, για έως και 70 χλμ διάρκεια ζωής, χωρίς άγχος. Το νέο S+ mode του Xiaomi Electric 4 Ultra προσφέρει ακόμα καλύτερη επιτάχυνση για άνετες, γρήγορες διαδρομές.