Οι Τούρκοι χειροκροτούν στον δρόμο την ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (vid)

Newsroom
Οι Τούρκοι χειροκροτούν στον δρόμο την ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (vid)
Με χειροκροτήματα υποδέχονται τη 2η ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι Τούρκοι πολίτες.

Με χειροκροτήματα και αρκετούς να τολμούν να πουν το «ευχαριστώ» στα ελληνικά, οι Τούρκοι πολίτες ευγνωμονούν τους Έλληνες για τη βοήθεια που συνεχίζουν να προσφέρουν, στους πληγέντες των φονικών σεισμών.

Οι εθελοντές και το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που στελεχώνουν τη 2η ανθρωπιστική αποστολή, μεταφέροντας 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού τους προς τα Άδανα και τις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, είδαν, συγκινημένοι, Τούρκους πολίτες να τους χειροκροτούν και να τους ευχαριστούν.

Είτε πεζοί είτε μέσα από τα οχήματά τους, με χειρονομίες με τα χέρια και προσπαθώντας να πουν «ευχαριστώ», δείχνουν με κάθε τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για την προσφορά των Ελλήνων.

Σήμερα (25/02) το πρωί άλλωστε στην Αλεξανδρούπολη, ο Τούρκος Πρόξενος στην Ελλάδα, Αϊκούτ Ουνάλ, συνεχάρη και κατευόδωσε την ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ (3 φορτηγά και διασωστικό όχημα), τονίζοντας ότι η προσφορά τους αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και απόλυτα αναγκαία για τους ανθρώπους, που από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης.