Σκυλί δάγκωσε 6χρονη στο πρόσωπο: Χρειάστηκε πάνω από 1.000 ράμματα

Newsroom
Σκυλί δάγκωσε 6χρονη στο πρόσωπο: Χρειάστηκε πάνω από 1.000 ράμματα
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα 6χρονο κορίτσι που το δάγκωσε σκύλος στο πρόσωπο. «Οι σιελογόνοι αδένες της δεν λειτουργούν και οι γιατροί είπαν ότι δεν θα μπορέσει να χαμογελάσει ξανά».

Η Λίλι Νόρτον υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας 12 ωρών. Οι γιατροί της έκαναν πάνω από 1.000 ράμματα κάτω από τα μάτια μέχρι το πηγούνι της, ενώ εκκρεμούν δύο ακόμα επεμβάσεις, όπως αναφέρεται σε του GoFundMe που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της.

«Οι σιελογόνοι αδένες της δεν λειτουργούν και οι γιατροί είπαν ότι δεν θα μπορέσει να χαμογελάσει ξανά», είπε η CJ Pitcher, η οποία βοήθησε στη δημιουργία του εράνου. «Οι μύες είναι πολύ κατεστραμμένοι».

Η 6χρονη θα παραμείνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Βοστώνης για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Η μητέρα της, Ντόροθι Νόρτον είπε στο News Center Maine, ότι η μικρή παραμένει ναρκωμένη επειδή της έχουν τοποθετήσει αναπνευστικό σωλήνα.

«Αλλά εκτός από αυτό, είναι πολύ καλά. Φαίνεται πολύ καλά», πρόσθεσε ενώ εξήγησε ότι η επίθεση σημειώθηκε όταν η Λίλι βρισκόταν στο σπίτι μιας φίλης της. «Ετοιμαζόταν να παίξουν με κάτι κάρτες κι έτσι κάθισε στο τραπέζι. Η φίλη της πήγε να φέρει τις κάρτες και μόλις γύρισε άρχισε να ουρλιάζει όταν είδε ότι το σκυλί να είχε μέσα στο στόμα του τη Λίλι» είπε.

«Και δεν μισεί όλα τα σκυλιά, τουλάχιστον αυτό μου είπε. Απλώς δεν θέλει να ξαναδεί το συγκεκριμένο», πρόσθεσε η μητέρα της 6χρονης. Ο σκύλος φέρεται να ήταν τύπος πίτμπουλ που η μητέρα της φίλης της Λίλι είχε ως κατοικίδιο.

Η καμπάνια έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 24.250 δολάρια σε δωρεές για την αποκατάσταση της 6χρονης Λίλι. Ο αστυνομικός Ντέξτερ Μπαζ Μπρίτζες, υπεύθυνος ελέγχου ζώων για την πόλη Chesterville, είπε στη Sun Journal ότι η επίθεση ερευνάται.