To Netflix κάνει την έκπληξη και μειώνει τη συνδρομή του σε 30 χώρες

Παύλος Παπαπαύλου
To Netflix κάνει την έκπληξη και μειώνει τη συνδρομή του σε 30 χώρες
Τι ισχύει για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της πλατφόρμας;

Μπορεί οι πλατφόρμες video streaming να μας έχουν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα σε αυξήσεις, ωστόσο το Netflix φαίνεται πως αποφάσισε να μειώσει τις τιμές του και μάλιστα σε 30 χώρες.

Η εταιρεία δείχνει πως θέλει να ισορροπήσει ανάμεσα στον αριθμό συνδρομητών και την επιθυμητή κερδοφορία, μετά τις αλλαγές στις συνήθειες του κόσμου που έφεραν τα lockdowns.

Έτσι, ανακοίνωσε πως μειώνει τις τιμές συνδρομής σε χώρες της Μέσης Ανατολής (Υεμένη, Ιορδανία, Λιβύη και Ιράν), της Υποσαχάριας Αφρικής (Κένυα), της Ευρώπης (Κροατία, Σλοβενία και Βουλγαρία), της Λατινικής Αμερικής (Νικαράγουα, Εκουαδόρ και Βενεζουέλα) και της Ασίας (Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες).

Ο αναλυτής Τζον Χόντουλικ της UBS Group AG σημείωσε με δήλωσή του στην Wall Street Journal πως οι μειώσεις αυτές σε ποσοστό είναι αρκετά σημαντικές και μένει να δούμε πως θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα για την εταιρεία.

Δεν είναι δε μακριά και ο Ιανουάριος, όταν ένας εκ των CEO του Netflix σημείωσε πως η εταιρεία θέλει να αυξήσει τις συνδρομές της για να μπορέσει να επενδύσει και σε νεότερο περιεχόμενο.

Όλο αυτό πάντως έρχεται σε μια περίοδο που το Netflix έχει ξεκινήσει να πολεμάει τον διαμοιρασμό κωδικών και ίσως προσπαθεί κάπως έτσι να κάμψει κάπως τις αντιδράσεις του κοινού που είχε συνηθίσει διαφορετικά.