Ένας σιδηροδρομικός σταθμός στην Ισπανία μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο

Newsroom
Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο σταθμός σταδιακά παραμελήθηκε πριν τελικά κλείσει οριστικά τις πόρτες του το 1970.

Ο σταθμός Canfranc, που βρίσκεται στην κοιλάδα της Αραγωνίας στην Ισπανία εγκαινιάστηκε το μακρινό 1928 με την παρουσία του τότε βασιλιά της Ισπανίας και του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ακολούθησε μια πολυτάραχη «ζωή» με κατασκόπους να ταξιδεύουν μέσω του σιδηροδρομικού κόμβου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Την ίδια περίοδο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ναζιστικής επιχείρησης λαθρεμπορίου χρυσού. Μετά τον πόλεμο, ο σταθμός σταδιακά παραμελήθηκε πριν τελικά κλείσει οριστικά τις πόρτες του το 1970.

Ωστόσο, αυτός ο πολυτελής σιδηροδρομικός κόμβος φαίνεται πως θα αναβιώσει καθώς ο όμιλος Barcelo Hotel Group σκοπεύει να αναδιαμορφώσει το χώρο ως ένα νέο κομψό ξενοδοχείο.Ο νέος σταθμός Canfranc επανασχεδιάστηκε από το στούντιο ILMIODESIGN με έδρα τη Μαδρίτη, το οποίο ανέλαβε να παντρέψει την αισθητική της δομής της δεκαετίας του 1920 με σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Το ξενοδοχείο θα έχει ουδέτερους χρωματικούς τόνους με ορισμένες πινελιές πράσινου και μπλε για να ταιριάζει με τα γύρω βουνά των Πυρηναίων που περικλείουν το κτίριο.
Υπάρχουν 104 δωμάτια, εστιατόρια, μπαρ και χώροι ευεξίας που οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.