Μια επιστολή παραδόθηκε τελικά στον προορισμό της μετά από 107 χρόνια

Newsroom
 Μια επιστολή παραδόθηκε τελικά στον προορισμό της μετά από 107 χρόνια
Μια επιστολή παραδόθηκε τελικά στον προορισμό της, μετά από έναν αιώνα από τότε που έγινε η συγγραφή της.

Η αλληλογραφία που στάλθηκε τον Φεβρουάριο του 1916 έφτασε στην προοριζόμενη διεύθυνση στην Hamlet Road, στο νότιο Λονδίνο, προς μεγάλη απορία των σημερινών ενοίκων.

«Παρατηρήσαμε ότι το έτος που αναγραφόταν ήταν το ΄16. Οπότε νομίζαμε ότι ήταν το 2016», δήλωσε ο Finlay Glen στο CNN την Πέμπτη (16/02). «Στη συνέχεια παρατηρήσαμε ότι το γραμματόσημο ήταν ένας βασιλιάς και όχι μια βασίλισσα, οπότε θεωρήσαμε ότι δεν θα μπορούσε να είναι το 2016».

Ο Glen είπε στο CNN ότι η επιστολή έφτασε στο κτήμα πριν από δύο χρόνια, αλλά μόλις πρόσφατα την πήγε στην τοπική ιστορική εταιρεία, ώστε να μπορέσουν να την ερευνήσουν περαιτέρω. Ο φάκελος έχει γραμματόσημο μιας πέννας που φέρει το κεφάλι του βασιλιά Γεωργίου Ε΄. Το γράμμα στάλθηκε στα μέσα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, περισσότερο από μια δεκαετία πριν γεννηθεί η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄.

«Μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν πολύ παλιό, αισθανθήκαμε ότι ήταν εντάξει να ανοίξουμε το γράμμα», δήλωσε ο Γκλεν.

Σύμφωνα με τον νόμο περί ταχυδρομικών υπηρεσιών του 2000, είναι έγκλημα να ανοίγετε αλληλογραφία που δεν σας απευθύνεται. Αλλά ο Glen είπε ότι μπορεί να «ζητήσει συγγνώμη» μόνο αν έχει διαπράξει έγκλημα.

Αφού συνειδητοποίησε ότι η επιστολή μπορεί να έχει ιστορικό ενδιαφέρον, την έδωσε στο Norwood Review, ένα τοπικό τριμηνιαίο περιοδικό. «Ως τοπικός ιστορικός εξεπλάγην και χάρηκα που μου πέρασαν οι λεπτομέρειες της επιστολής», δήλωσε ο Stephen Oxford, εκδότης του περιοδικού, σε ανακοίνωσή του.

Η επιστολή απευθυνόταν στην «αγαπητή μου Κέιτι», η οποία, σύμφωνα με τον Oxford, ήταν η σύζυγος του τοπικού μεγιστάνα γραμματοσήμων Oswald Marsh.

Γράφτηκε από την Christabel Mennel, κόρη του εμπόρου τσαγιού Henry Tuke Mennel, ενώ η οικογένειά της έκανε διακοπές στο Bath, στη δυτική Αγγλία. Στην επιστολή, η Mennel γράφει: «Ήμουν πολύ δυστυχισμένη εδώ με ένα πολύ βαρύ κρυολόγημα».

Η γειτονιά του νότιου Λονδίνου ήταν κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας εκείνη την εποχή. «Πολλοί πλούσιοι, άνθρωποι της μεσαίας τάξης μετακόμισαν στην περιοχή στα τέλη του 1800», δήλωσε ο Oxford στο CNN.

Ο Oswald Marsh, ο πρώην κάτοικος του ακινήτου Hamlet Road, «ήταν ένας πολύ γνωστός έμπορος γραμματοσήμων που συχνά καλούνταν ως ειδικός μάρτυρας σε υποθέσεις απάτης με γραμματόσημα», σύμφωνα με την Όξφορντ.

Ωστόσο, παραμένει μυστήριο το πώς έφτασε η επιστολή στο διαμέρισμα του Glen. «Περιστατικά όπως αυτό συμβαίνουν πολύ περιστασιακά και δεν είμαστε σίγουροι για το τι συνέβη σε αυτό το περιστατικό», δήλωσε εκπρόσωπος της Royal Mail στο CNN.

«Εκτιμούμε ότι ο κόσμος θα ενδιαφερθεί για την ιστορία αυτής της επιστολής από το 1916, αλλά δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες για το τι μπορεί να συνέβη».