Ειδικοί εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάται κανείς γυμνός

Newsroom
Ειδικοί εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάται κανείς γυμνός
Ειδικοί αποκαλύπτουν όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να κοιμούνται διπλοί.

Αν σας έχει τύχει ποτέ να κοιμηθείτε σε ιδιαίτερα ζεστό καιρό, τότε θα ξέρετε ότι είναι δελεαστικό να βγάλετε όλα τα ρούχα σας. Το ίδιο ισχύει και για όποιον απλά θέλει να κοιμηθεί σώμα με σώμα με τον σύντροφό του ή απλά δεν του αρέσουν οι πιτζάμες.

Ενώ ο γυμνός ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι δεν θα ιδρώσετε στη μέση της νύχτας, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αντισταθείτε στην παρόρμηση να γδυθείτε πριν πέσετε για ύπνο.

Αν και έχουν υπάρξει μελέτες που δείχνουν ότι ο γυμνός ύπνος έχει τα οφέλη του, πολλοί γιατροί έχουν εξηγήσει γιατί δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη ιδέα.

Ο Dr Anthony Youn είναι ένας από τους επαγγελματίες που έχουν μιλήσει για το θέμα, όπως εξηγεί σε ένα βίντεο: «Ο μέσος άνθρωπος βγάζει αέρια 15 έως 25 φορές την ημέρα και αυτό μπορεί να συμβεί ενώ κοιμάστε. Και μια επιστημονική μελέτη απέδειξε ότι κάθε φορά που περνάτε αέρια, εκτοξεύετε μια μικρή ποσότητα περιττωμάτων. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να καταλάβεις πού το πάει ο Δρ Γιουν με αυτό. Το συμπέρασμα είναι ότι, αν κοιμάστε γυμνοί, είναι πιο πιθανό να καλύπτετε το κρεβάτι σας με μικροσκοπικά σωματίδια».

Ο Δρ: «Η ίδια μελέτη έδειξε ότι το στενό σου εσώρουχο θα πιάσει όλα αυτά τα σωματίδια. Επομένως, για το καλό του συντρόφου σας στο κρεβάτι, σας παρακαλούμε να κοιμάστε με το εσώρουχό σας».

Σε ένα βίντεο στο TikTok, ο Dr Karl δήλωσε ότι ο μέσος άνθρωπος παράγει περίπου ενάμισι γραμμάριο νεκρών κυττάρων του δέρματος "τα οποία προσελκύουν και είναι αρκετή τροφή για ένα εκατομμύριο ακάρεα σκόνης".

Στη συνέχεια εξήγησε ότι το δέρμα ενός ατόμου «αποβάλλει έλαια και ιδρώτα».