Προβλήματα με την παραγωγή των iPhone στην Ινδία που δεν πληρούν τα απαραίτητα ποιοτικά κριτήρια

Παύλος Παπαπαύλου
Προβλήματα με την παραγωγή των iPhone στην Ινδία που δεν πληρούν τα απαραίτητα ποιοτικά κριτήρια
Σημαντικό ζήτημα για την αμερικανική εταιρεία που θέλει να μειώσει την παρουσία της στην Κίνα.

Η Apple έχει εκφράσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες την επιθυμία της να μειώσει την παραγωγή της στην Κίνα και έτσι έχει επεκταθεί σε άλλες περιοχές, όπως το Βιετνάμ και η Ινδία.

Όμως φαίνεται πως ειδικά στα εργοστάσια της Ινδίας υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με το αποτέλεσμα των συσκευών που κατασκευάζονται εκεί.

Νέο ρεπορτάζ των Financial Times σημειώνει πως ο τομέας ποιοτικού ελέγχου της Apple απορρίπτει σχεδόν το 50% των εξωτερικών καλυμμάτων που δημιουργούνται στην περιοχή.

Οι πληροφορίες προέρχονται από πρώην υπαλλήλους της εταιρείας και τονίζεται η χαμηλή απόδοση του ινδικού εργοστασίου της Tata στην περιοχή Hosur.

H εξέλιξη αυτή είναι ένα σημαντικό «χτύπημα» για την Apple που θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη αγορά για να μοιράσει την παραγωγή της και να καλύψει τους ρυθμούς ζήτησης των προϊόντων.

Ειδικοί εκτιμούν πως ναι μεν το ζήτημα θα λυθεί σταδιακά, αλλά πως μέχρι τότε η Apple θα βγει αρκετά εκτός των στόχων της.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει των τελευταίων αναφορών, η Apple στόχευε τη μεταφορά του 25% της παραγωγής στην Ινδία έως και το 2025 και το 50% έως και το 2027.

Πηγή εικόνας: Bloomberg