Πρόστιμο στην Mars μετά τον παραλίγο πνιγμό δύο εργαζομένων σε δεξαμενή σοκολάτας

Newsroom
Πρόστιμο στην Mars μετά τον παραλίγο πνιγμό δύο εργαζομένων σε δεξαμενή σοκολάτας
Σε εργοστάσιο της Mars Wrigley επιβλήθηκε πρόστιμο αφού δύο εργαζόμενοι έπεσαν σε δεξαμενή σοκολάτας και παραλίγο να πνιγούν.

Τον περασμένο Ιούνιο, στο εργοστάσιο της M&M/Mars στο Elizabethtown, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, δύο εργαζόμενοι - που απασχολούνταν από εξωτερική εργολαβική εταιρεία - έπεσαν μέσα στη μερικώς γεμάτη δεξαμενή σοκολάτας ενώ εκτελούσαν εργασίες συντήρησης.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατάφεραν να απελευθερώσουν τους δύο άτυχους εργάτες ανοίγοντας μια τρύπα στον πυθμένα της δεξαμενής, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, και οι δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ο ένας μάλιστα με ελικόπτερο.

Η Επιθεώρηση Εργασίας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν άδεια να εργάζονται στις δεξαμενές και δεν είχαν εκπαιδευτεί στις κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας για τον εξοπλισμό.

Ο OSHA επέβαλε πρόστιμο στο εργοστάσιο άνω των 14.500 ευρώ (12.000 λιρών). Αν θέλετε να μάθετε την ουσία του περιστατικού, η έκθεση της ρυθμιστικής αρχής έχει ως εξής: «Ο εργοδότης δεν παρείχε εργασία και χώρο εργασίας που να είναι απαλλαγμένοι από αναγνωρισμένους κινδύνους που προκαλούσαν ή ήταν πιθανό να προκαλέσουν θάνατο ή σοβαρή σωματική βλάβη στους εργαζόμενους. Ένας εργαζόμενος συμμετείχε στον έλεγχο της επικίνδυνης ενέργειας για τη δεξαμενή δοσομέτρησης σοκολάτας Dove 20 micron. Ο εργοδότης δεν διασφάλισε ότι ο εργαζόμενος είχε τη γνώση του είδους και του μεγέθους της ενέργειας για την εργασία. Οι εργαζόμενοι ενός εξωτερικού εργοδότη, της I.K. Stoltzfus Service Corp., καθάριζαν δεξαμενές, συμπεριλαμβανομένης της δεξαμενής 20 micron για τη δοσομέτρηση σοκολάτας Dove, που ανήκε στον εργοδότη του εργοταξίου/φιλοξενούμενου εργοδότη, την Mars Wrigley.

Εκπρόσωπος της Mars Wrigley δήλωσε: «Η ασφάλεια των συνεργατών μας και των εξωτερικών εργολάβων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την επιχείρησή μας».