Οπαδός της «επίπεδης γης» πιστεύει ότι 52 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται κάθε μέρα σε Photoshop για να διατηρηθεί το «ψέμα» (vid)

Newsroom
Μια φανατική οπαδός της θεωρίας ότι η γη είναι επίπεδη δήλωσε πρόσφατα ότι 52 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ξοδεύονται για να πείσουν τους ανθρώπους ότι η γη είναι στρογγυλή.

Κατά τη διάρκεια μιας πολύ έντονης συζήτησης που κάνει αυτή τη στιγμή το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο κωμικός Guy Williams από το ακριτικό Kiwi ρωτάει έναν flat-earther τι σκέφτεται για τη NASA που δημοσιεύει εικόνες που αποδεικνύουν ότι η γη είναι στρογγυλή.

Η γυναίκα απαντά ευθέως: «Δεν είναι τίποτα άλλο παρά Photoshop, CGI και πίνακες ζωγραφικής».

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής ρωτά τη φαινομενικά απογοητευμένη γυναίκα: «Μήπως κάνω κακή δουλειά στη συνέντευξη λέγοντας όλα όσα δεν θέλετε να ακούσετε;».

Εκείνη απαντά: «Όχι, σταμάτα να το σκέφτεσαι υπερβολικά». Ωστόσο, προτού ο Γουίλιαμς μπορέσει να ρωτήσει από πού πηγάζει η απόλυτη πεποίθησή της, η γυναίκα διακόπτει: «Έχουμε τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τα πάντα και δεν πιστεύουμε τα τρολ της NASA που υπηρετούν αυτούς που θέλουν να εξαπατήσουν τον κόσμο».

Ο παρουσιαστής συνεχίζει να ρωτάει τη γυναίκα ποιος ακριβώς μας εξαπατά και, όπως μαντέψατε, εξακολουθούμε να μην ξέρουμε ποιοι είναι «αυτοί».

Σε έναν ακόμη πιο παράξενο ισχυρισμό, η γυναίκα πιστεύει ότι «αυτοί οι ψεύτες» λαμβάνουν πολλά χρήματα για να διατηρήσουν την «παρωδία» ότι η γη είναι στρογγυλή. Συγκεκριμένα είπε: «Βλέπετε, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι 52 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα δίνονται σε αυτούς τους ψεύτες για Photoshop, πίνακες και CGI, ενώ υπάρχουν παιδιά που λιμοκτονούν στην Αφρική»