Οκτώ νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ: Τρομοκρατική ενέργεια «βλέπει» η αστυνομία (vid)

Newsroom
Οκτώ νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ: Τρομοκρατική ενέργεια «βλέπει» η αστυνομία (vid)
Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς στην Ιερουσαλήμ και δέκα τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε την Παρασκευή(27/01) το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα σε συναγωγή, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σύμφωνα με το CNN, oι υπηρεσίες διάσωσης έκτακτης ανάγκης Magen David Adom του Ισραήλ δήλωσαν ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε στον τόπο του εγκλήματος και ότι ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονταν σε κλήσεις για πυροβολισμούς στη συνοικία Νέβε Γιαακόβ της πόλης το βράδυ της Παρασκευής, ανέφεραν επίσης.

Το περιστατικό έρχεται μία ημέρα μετά τη φονικότερη ημέρα για τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη εδώ και πάνω από έναν χρόνο, σύμφωνα με τα αρχεία του CNN, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν εννέα Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης την Πέμπτη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ένας δέκατος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε μια "βίαιη αναταραχή", όπως την αποκάλεσε η ισραηλινή αστυνομία, κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης άρχισε να πυροβολεί την ώρα που έβγαινε κόσμος από τη συναγωγή.

Τουλάχιστον πέντε από τα θύματα, μία γυναίκα και τέσσερις άνδρες, ανέφερε μέλος της Μαγκέν, ήταν ήδη νεκρά όταν έφτασαν οι διασώστες.
Άλλοι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση.