Ολλανδός hacker προσπάθησε να πουλήσει προσωπικά δεδομένα όλων των Αυστριακών πολιτών!

Παύλος Παπαπαύλου
Ολλανδός hacker προσπάθησε να πουλήσει προσωπικά δεδομένα όλων των Αυστριακών πολιτών!
Απίστευτη ιστορία που κατέληξε θετικά για όλους με την επέμβαση των Αρχών.

Ένας Ολλανδός hacker συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας του πριν πουλήσει τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν όλων των πολιτών της Αυστρίας τον Μάιο του 2020, όπως αναφέρει σε νέο του ρεπορτάζ το πρακτορείο Reuters.

Στα χέρια του βρίσκονταν στοιχεία 9 εκατομμυρίων Αυστριακών και προσπάθησε να τα πουλήσει σε ενδιαφερόμενους λίγο πριν συλληφθεί στο διαμέρισμά του στο Άμστερνταμ τον Νοέμβριο.

Ο 25χρονος προσέφερε μάλιστα στους επίδοξους πελάτες του αντίστοιχα αρχεία για πολίτες της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Κολομβίας και η ολλανδική αστυνομία κράτησε μυστική την υπόθεση μέχρι και σήμερα για να μην δημιουργηθεί κανένα εμπόδιο στις έρευνες που διεξάγονταν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, ο hacker ανέβασε πληροφορίες για τα δεδομένα που είχε στα χέρια του σε ένα online forum και όπως φαίνεται σε αυτά περιλαμβάνονταν στοιχεία που καταχωρούν οι πολίτες για την επικοινωνία τους με τις Αρχές (πχ. όνομα, διεύθυνση και ημερομηνία γέννησης).

«Από τη στιγμή που τα δεδομένα αυτά ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο, μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε πως είτε όλα, είτε μέρος τους, είναι ήδη στα χέρια εγκληματιών», σημείωσε η αστυνομία.

Πηγή εικόνας: Teiss.co.uk