Μετεωρίτης «έσκισε» τον ουρανό της Αλάσκας (vid)

Newsroom
Μετεωρίτης «έσκισε» τον ουρανό της Αλάσκας (vid)
Μια φωτεινή πύρινη σφαίρα φώτισε τον σκοτεινό ουρανό πάνω από την Αλάσκα.

Στο χειμερινό ηλιοστάσιο μπορεί να μην έχει πολύ φως, αλλά οι κάτοικοι της Αλάσκας είδαν ένα διαφορετικό είδος φωτισμού την Τετάρτη (21/12) από έναν μετεωρίτη που έπεσε στην περιοχή.

Ήταν 5:45 το πρωί όταν αρκετοί κάτοικοι της Αλάσκας ξύπνησαν από μια έντονη λάμψη φωτός. Κάποιοι κάτοικοι της κοιλάδας Mat-Su είπαν ότι νόμιζαν ότι υπήρχαν προβολείς στους δρόμους. Άλλοι βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφοντας τον μετεωρίτη ως εκπληκτικό και γρήγορο και πως φώτισε ολόκληρο τον ουρανό.

Ορισμένοι δημοσίευσαν επίσης βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των σπιτιών τους, με μια λαμπρή μπλε λάμψη να φαίνεται στον ουρανό,

Ο υπεύθυνος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Brian Brettschneider ήταν μεταξύ εκείνων που έμαθαν για τον μετεωρίτη από τις κάμερες του σπιτιού τους. Έλαβε μια ειδοποίηση που έδειχνε πλάνα από ένα φως που έτρεχε και μια φωτεινή λάμψη στα βόρεια του σπιτιού του. Ο Brettschneider δήλωσε «Δεν είναι εξωγήινοι. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν όλη την ώρα».

Ο Mark Conde είναι καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Fairbanks στην Αλάσκα. Αν και η ειδικότητά του είναι τα αντικείμενα που βρίσκονται ακόμη στο διάστημα, ενδιαφέρεται επίσης για τα αντικείμενα που πέφτουν στη Γη. Ο Conde δήλωσε ότι «Αυτό που βλέπουμε όταν ένας μετεωρίτης διατρέχει τον ουρανό είναι ένα κομμάτι συντρίμμια».