Γαλλικό πρακτορείο: «Συνελήφθη τελικά η Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Μουντιάλ»

Newsroom
Συνελήφθη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής(09/12), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η σύλληψη σχετίζεται με έρευνα για υπόθεση διαφθοράς, στην οποία εμπλέκεται το Κατάρ, η διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι η σύλληψη ατόμου που κατέχει την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία είναι σχετικά πολύπλοκη, αν θυμηθούμε και την υπόθεση του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, εκτός βέβαια αν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα της κ. Καϊλή στις Βρυξέλλες, ενώ συνελήφθη και ο σύντροφός της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Βιζεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιέρ Αντόνιο Πανζερί καθώς και ο «FG» πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Πανζερί, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντέδρασε άμεσα και προχώρησε στη διαγραφή της κ. Καϊλή. «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.